‘Europese topclub gooit trossen los voor De Ligt’

Foto: ‘Europese topclub gooit trossen los voor De Ligt’

Matthijs de Ligt dreigt Juventus na drie jaar te verlaten. De Oranje-international staat bij verschillende clubs op het wensenlijstje, maar vooral Chelsea lijkt werk te maken van zijn komst.

De Ligt heeft het goed naar zijn zin in Turijn, waar hij ondanks ups en downs ook een vaste waarde is geworden. Toch overweegt de 22-jarige verdediger om een volgende stap te maken in zijn carrière. Spelersmakelaar Mino Raiola maakte dat eerder dit seizoen al wereldkundig via het NRC en Studio Voetbal.

Chelsea
FC Barcelona en Bayern München zijn in de race voor De Ligt, maar ook Chelsea kijkt serieus mee. Volgens La Repubblica zou de club uit Londen ‘helemaal’ los willen gaan om de Nederlander naar Stamford Bridge te halen. De oud-Ajacied moet het aanstaande vertrek van verdedigers Antonio Rüdiger, Andreas Christensen en César Azpilicueta deels compenseren.

Lage transfersom?

Chelsea wil de genoemde verdedigers bij voorkeur behouden, maar op dit moment lijken zij voornemens om elders aan de slag te gaan. Met De Ligt wil de clubleiding daarom een grote slag slaan. Overigens noemt het Italiaanse medium een prijskaartje van 65 miljoen euro als vraagprijs.

Of De Ligt daadwerkelijk voor 65 miljoen euro op te halen valt, is zeer de vraag. Juventus betaalde immers een hogere transfersom in 2019 en bovendien staat er een gelimiteerde transfersom van 125 miljoen euro in zijn contract. Dat zou betekenen dat de Italiaanse topclub een halvering zou toestaan…

Scoort De Ligt tegen Milan? De odd is 9.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet hij voor Chelsea kiezen?

  • Ja
  • Nee
914+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie