‘Barcelona-nachtmerrie zonder einde’

Foto: ‘Barcelona-nachtmerrie zonder einde’

Er moet welhaast een wonder gebeuren wil FC Barcelona dit seizoen nog een prijs pakken… Gisteravond werden de Catalanen immers uit de Copa del Rey geknikkerd door Athletic Bilbao. In San Mamés werd het (na verlenging) 3-2 voor de thuisploeg.

Het dagblad Sport schrijft op vrijdag: “Barcelona is onder Xavi bezig aan een project dat op termijn titels moet opleveren. Maar onderweg is het nu al misgegaan in de Champions League, de competitie (het doel is nu de top vier) en de beker.”

Dúbbel verlies

“De Europa League is het enige dat nog rest”, vervolgt de krant. “Donderdag werd een dubbele nederlaag geleden. Het verlies was pijnlijk, maar het uitvallen van Ansu Fati zeker ook. Dit Barcelona vecht en vecht, maar die cruciale zeges blijven maar uit. We mogen echter niet ontmoedigd raken. Niemand mag dat, dat is het ergste wat Barça kan overkomen.” El Mundo Deportivo vult aan: “Barcelona mag alleen nog hopen op de Europa League. In San Mamés kwam er op een wrede manier een einde aan de campagne in het bekertoernooi. Barcelona speelde ondermaats en had al in de reguliere speeltijd moeten worden uitgeschakeld. De blessure van Fati zorgt voor nog meer schade.” 

Bij AS wijst men naar de voorganger van Xavi: “Barcelona zit vast in zijn eigen doolhof. De problemen waarmee Ronald Koeman al te maken had zijn permanent.” Maar Marca is wat milder voor de Catalanen: “Dit was een nieuw voorbeeld van de kant die Xavi op wil. Eigenlijk verdienden beide teams om door te stoten. Deze wedstrijd was een ode aan het voetbal, bekervoetbal in zijn puurste vorm.”

‘Frenkie had geen impact’

Frenkie de Jong krijgt overigens bepaald geen lovende kritieken. Sport geeft hem een 4 als rapportcijfer en meldt dat ‘De Jong opnieuw geen impact had’. El Desmarque geeft de oud-Ajacied diezelfde beoordeling (‘hij haalde bij lange na niet zijn beste niveau’).

Verdien 5.75 keer je inleg als ook Alavés van Barça wint!

Drama?

  • Ja…
  • Nee!
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie