Barcelona vliegt uit Copa del Rey, Liverpool verslaat Arsenal

Foto: Barcelona vliegt uit Copa del Rey, Liverpool verslaat Arsenal

FC Barcelona is donderdagavond uit de Copa del Rey gegooid. De Catalaanse topclub wist in de reguliere tijd tweemaal een achterstand weg te werken, maar verloor in de verlenging alsnog van Athletic Bilbao: 3-2.

Trainer Xavi Hernández had donderdagavond geen plek voor Nederlanders in zijn basisteam. Frenkie de Jong was zelfs de enige landgenoot in de wedstrijdselectie en hij begon op de reservebank. Daarmee groeit de vraag of zijn toekomst bij FC Barcelona ligt, iets wat de Catalanen vooralsnog altijd met klem hebben benadrukt.

Xavi zag zijn team dramatisch uit de startblokken schieten. Al in de tweede minuut wist Bilbao de leiding te nemen via clubheld Iker Muniaín, maar lang hield die voorsprong geen stand. Al in de twintigste minuut schoot winteraankoop Ferrán Torres in Baskenland de gelijkmaker tegen de touwen.

Bilbao en Barcelona maakten er een serieus voetbalgevecht van, met De Jong als invaller. Vlak voor tijd viel de ogenschijnlijk winnende goal in Baskisch voordeel. Iñigo Martinez profiteerde van geklungel van Gerard Piqué en werkte de 2-1 tegen de touwen. Diep in extremis viel echter de 2-2. Pedri schoot Barcelona naar een verlenging na een omhaal van Dani Alves.

In de verlenging ging het mis voor Barcelona. Bij een voorzet van Bilbao kreeg Jordi Alba de bal op de hand en de VAR besloot de scheidsrechter naar de kant te roepen. Ook de leidsman ging mee in dat oordeel, waardoor opnieuw Muniaín vanaf elf meter het vonnis voltrok: 3-2. Voor de Copa del Rey-winnaar is het toernooi daarmee voorbij.

League Cup: Liverpool finalist na zege bij Arsenal

Liverpool heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de League Cup. Op bezoek bij Arsenal maakte Diogo Jota het verschil in het voordeel van The Reds: 0-2. De heenwedstrijd was ondanks een rode kaart voor Granit Xhaka in 0-0 geëindigd.

Liverpool wist tegen tien Gunners het verschil niet te maken, maar in de return was de voorsprong al snel een feit. Met Virgil van Dijk in de gelederen was het na twintig minuten raak. Roberto Firmino leidde de aanval in middels een hakbal en uiteindelijk passeerde Jota doelman Aaron Ramsdale met enig fortuin: 0-1.

Arsenal wist dat het moest gaan scoren en ging op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd werd de aanvalsdrang van de Londenaren afgestraft door de bezoekers. Opnieuw Jota werd gelanceerd en met een subtiel balletje liet hij Ramsdale andermaal kansloos: 0-2. Thomas Partey zag daarna nog rood namens Arsenal.

Op 27 februari gaan Liverpool en Chelsea strijden om de League Cup.

Wie wint de League Cup? Waag je gok via bet365!

Krijgt Xavi Barça weer volledig op koers?

  • Ja
  • Nee
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:03
0+
Timber krijgt groen licht: “De laatste stap”
20:48
7+
“Haaland zit opgesloten in het systeem van Guardiola”
20:35
38+
Mossou verdedigt Vitesse-besluit: “Wees trots”
20:23
25+
‘Almere City onthult Maduro-standpunt’
20:13
58+
‘Keiharde Vandaag Inside-clash’
20:00
48+
Slot waarschuwt Feyenoord: “Dat zegt veel”
19:45
88+
Ajax onthult: “We willen een ervaren manager”
19:34
115+
‘Aanbieding voor Hirving Lozano’
19:22
434+
‘Santiago Giménez neemt transferbesluit’
19:10
264+
‘Ajax heeft groot nieuws voor Brobbey’
19:00
37+
Nieuwe club Geertruida, Taylor naar EK en Eindhoven de BESTE! | Twee Viertje met Aad #79
18:48
108+
Dost absent bij bekerfinale NEC: ‘Hij heeft er niet zoveel zin in’
18:33
85+
Slot deelt blessure-update richting bekerfinale
18:18
129+
‘Club concreet voor Frenkie de Jong, Barça twijfelt’
18:17
167+
Sturing en KNVB reageren op Vitesse-doodsteek
18:00
7+
Oranje sterkhouders terug in selectie Paris Saint-Germain
17:49
136+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
806+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
790+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
34+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie