Real Madrid met de schrik vrij in Copa del Rey

Foto: Real Madrid met de schrik vrij in Copa del Rey

Real Madrid is donderdagavond met de schrik vrijgekomen in de Spaanse Copa del Rey. Met tien man won De Koninklijke na verlenging met 1-2 bij Elche.

Halverwege stond de 0-0 stand nog op het scorebord in het Estadio Martínez Valero. Dat mochten beide teams zich aanrekenen. Elche kreeg dé kans van de eerste helft na een verkeerde inschatting van Marcelo, maar een lage voorzet van Lucas Pérez werd tot onbegrip van alles en iedereen door Guido Carrillo op de lat geschoten. Aan de andere kant faalden Carlos Vinícius en Éduardo Camavinga met name in de afronding.

In de tweede helft besloot Real Madrid meer energie in de wedstrijd te leggen. Dat leverde ook wel mogelijkheden op, maar de brilstand bleef lange tijd op het scorebord staan. Sterker nog: het elftal van coach Carlo Ancelotti wist in de reguliere tijd het verschil niet te maken en dus werd een verlenging noodzakelijk.

In de verlenging ging het helemaal mis voor Real Madrid. Marcelo haalde een doorgebroken tegenstander onderuit en kreeg rood. De daaropvolgende vrije trap werd door invaller Gonzalo Verdu tegen de touwen geschoten: 1-0.

De problemen van Real Madrid stapelden zich dus op, maar in de tweede verlenging viel de 1-1 al snel. Isco bracht de ploeg van Ancelotti alweer langszij. Vijf minuten voor tijd zorgde Eden Hazard zelfs voor het winnende doelpunt.

Scoreverloop: 1-0 (113′) Gonzalo Verdu, 1-1 (108) Isco, 1-2 (115′) Eden Hazard

Wint Real Madrid de Champions League? De bet365-odd is 17.00!

Gaat Real Madrid de Copa del Rey winnen?

  • Ja
  • Nee
12+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie