Joey Veerman voorkomt gezichtsverlies PSV

PSV heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Zonder te sprankelen won de Eindhovense club met 2-1 van eerstedivisionist Telstar, met een hoofdrol voor Joey Veerman.

Met de competitietopper tegen Ajax in het vooruitzicht voerde trainer Roger Schmidt een aantal wijzigingen door. Fodé Fofana en Joey Veerman maakten hun basisdebuut voor PSV, waar Eran Zahavi zijn rentree maakte als bankzitter. Trainer Roger Schmidt liet Joël Drommel opnieuw keepen en dus niet de toch al gefrustreerde reservedoelman Joël Drommel.

Ronald Koeman junior begon onder de lat bij Telstar, maar de zoon van de oud-bondscoach werd niet als eerste gepasseerd. Na een kwartier spelen kopte Ozgur Aktas een hoekschop tegen de touwen. Daarbij ging doelman Drommel allerminst vrijuit. Een nieuwe dreun voor Drommel, die dit seizoen toch al onder vuur ligt in het Philips Stadion.

PSV wist voor rust de schade te herstellen. Veerman liet zijn potentiële meerwaarde zien door Armindo Bruma diep te sturen en de snelle aanvaller maakte het één op één met de Telstar-goalie koeltjes af: 1-1. Trainer Schmidt kon echter onmogelijk tevreden zijn over zijn elftal en daarom greep hij halverwege in. Bruma en Fofana maakten plaats voor Ritsu Doan en Cody Gakpo.

In de tweede helft lukte het Telstar bijna opnieuw om op voorsprong te komen. Net als in de eerste helft won Aktas het luchtduel na een hoekschop, maar ditmaal wist Drommel wel uit zijn doel te ranselen. Aan de andere kant maakte PSV in de 61ste minuut wel het bevrijdende doelpunt. Veerman liet zich opnieuw gelden door overtuigend raak te schieten in de korte hoek: 2-1. Invaller Zahavi raakte nog de paal.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Ozgur Aktas, 1-1 (32′) Armindo Bruma, 2-1 (61′) Joey Veerman

PSV landskampioen? Win 2.75 keer je inleg bij bet365!