DONE DEAL: Paes verruilt FC Utrecht voor Amerikaans avontuur

Foto: DONE DEAL: Paes verruilt FC Utrecht voor Amerikaans avontuur

Het Amerikaanse avontuur voor Maarten Paes is in kannen en kruiken. De doelman verlaat FC Utrecht om voor FC Dallas te spelen. De MLS-club bedong bij de huurdeal een optie tot koop.

De move zat er al een tijdje aan te komen. Vanaf het moment dat trainer René Hake koos voor Fabian de Keijzer als eerste keus onder de lat, wilde Paes uit de Domstad vertrekken. De 23-jarige keeper wil in de Verenigde Staten opnieuw minuten maken. Paes speelde 44 Eredivisie-duels voor Utrecht, dat de sluitpost in de zomer van 2018 over van NEC. In de Nieuwe Galgenwaard beschikt hij nog over een contract tot medio 2023, waarbij de club de optie heeft voor een extra jaar.

Oplossing

Technisch directeur Jordy Zuidam geeft tekst en uitleg over de transfer. “Wij zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt. We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten”, klinkt het op de clubwebsite.

Met Paes onder de lat kende Utrecht een goede start van het seizoen, maar de klad kwam er vervolgens in. De laatste zes officiële duels werd niet gewonnen, afgelopen weekend verloor het nog kansloos thuis tegen Ajax (0-3). De Keijzer maakte toen zijn debuut, Eric Oelschlägel is nog altijd de tweede keus.

Zie je Utrecht nog in de top-3 eindigen? Profiteer van de odd van 21!

Goed dat Utrecht Paes (tijdelijk) laat gaan?

  • Ja, het best voor alle partijen
  • Nee, hij hoort er eerste doelman te zijn
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie