Koeman geanalyseerd: “Hij was autoritair, stond echt boven de groep”

Foto: Koeman geanalyseerd: “Hij was autoritair, stond echt boven de groep”

Ronald Koeman heeft in zijn trainersloopbaan Ajax, PSV én Feyenoord achter zijn naam staan. Bij de laatste club werkte hij samen met Jean-Paul Boëtius die nog altijd fijne herinneringen aan de oefenmeester heeft.

De middenvelder annex aanvaller maakte in 2012 op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax. Boëtius bleek een droomdebuut tegemoet te gaan, want binnen een half uur zette hij al zijn eerste doelpunt op zijn naam. Bovendien zette hij een uitstekende wedstrijd neer.

Hoewel het voor Boëtius even wennen was om aan te sluiten bij het eerste team, weet hij nog goed dat het voelde alsof hij in een warm bad terechtkwam. “Je kon hem eigenlijk zien als het hoofd van de familie”, zo legt hij in een interview met FR12.nl uit. “Hij was autoritair, stond echt boven de groep en iedereen had veel respect voor hem.”

Het betekende echter allerminst dat Koeman de groep niet bijeen kon houden, zo benadrukt Boëtius. De geboren Rotterdammer weet dat Koeman als geen ander in staat was om jongens individueel het vertrouwen te geven en daarom een zeer warme persoonlijkheid had. “Dat zou je in eerste instantie niet zeggen. Soms kon hij naar je toekomen en je aankijken waarbij je dacht: Wat wil hij van me?”

Turbulente loopbaan

Boëtius speelde tweeënhalf seizoen in het eerste team van Feyenoord, waarna hij naar FC Basel vertrok. In Zwitserland stond hij twee jaar onder contract. In die periode vond een huurperiode bij Genk plaats. Tussen 2017 en 2018 keerde hij een seizoen terug naar Rotterdam, tot hij de overstap naar Mainz 05 maakte.

Wint Feyenoord van NEC? Pak 1.40 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Gaat Koeman Van Gaal opvolgen bij Oranje?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie