Barcelona wijst Dembélé per direct de deur

Foto: Barcelona wijst Dembélé per direct de deur

Barcelona wil dat Ousmane Dembélé de club zo snel mogelijk verlaat. Dat hebben de Spanjaarden donderdagochtend via de officiële kanalen aan de buitenwereld laten weten.

De club is al maandenlang met de Fransman in onderhandeling over een contractverlenging, maar het wil maar niet vlotten met de gesprekken. Hoewel Dembélé meermaals nadrukkelijk aangaf dat het zijn doel was om bij Barcelona te blijven, bleek hij niet bereid te zijn om met de Spaanse club tot een akkoord te komen.

Aangezien zijn contract nog slechts een half jaar doorloopt en Barcelona bang is dat het na het voetbaljaar met lege handen staat, wil de club hem nog deze maand verkopen. “We begrijpen dat Dembélé hier niet verder wil. Wij hebben hem daarop onze beslissing medegedeeld”, laat directeur Mateu Alemany weten. “We willen alleen spelers die zich volledig inzetten. We hebben hem verteld dat hij zo snel mogelijk de club moet verlaten.”

Het nieuws kwam allerminst als een verrassing, want Dembélé behoorde al niet tot de selectie voor het uitduel met Athletic Bilbao. Xavi sprak zich voorafgaand aan de wedstrijd op de persconferentie al fel uit over de situatie rondom de Franse aanvaller en benadrukte dat de club niet zou schromen om hem buiten het team te laten, wat uiteindelijk ook gebeurde.

Mogelijke clubs

Dembélé heeft nog slechts een paar weken de tijd om een nieuw onderkomen te zoeken. In het verleden waren meerdere Engelse clubs geïnteresseerd in zijn diensten, maar de laatste periode zwakte die enigszins af. Mogelijk keren de clubs echter terug, mede omdat Barcelona hem niet voor het hoogste transferbedrag zal verkopen.

Wint Barcelona de Europa League? Pak 9 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Handelt Barcelona terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
802+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie