NEC krijgt teveel met bekerzege bij Groningen

NEC hoort bij de laatste acht ploegen in het KNVB Bekertoernooi. Javier Vet en Mikkel Duelund, normaliter geen basiskrachten, vertolkten een hoofdrol bij de zege op FC Groningen. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar sprongen daar niet zorgvuldig mee om.

FC Groningen begon het Eredivisie-jaar met een kleine nederlaag thuis tegen PSV, terwijl NEC doelpuntloos de punten deelde met Heracles Almelo. Weinig grote verrassingen in de basisopstellingen, al begonnen beide ploegen wel met de reservekeeper. Jan Hoekstra verving Peter Leeuwenburgh bij de thuisploeg, de bezoekers traden aan met Daniel Vukovic in plaats van Mattijs Branderhorst. De Nijmegenaren begonnen sterk en kwam na tien minuten al aan de leiding. Javier Vet opende met een lange bal vanaf rechts, waarna de opgekomen linksback uitstekend volleerde in de verre hoek. Een prachtige goal voor de ploeg van Rogier Meijer. De Trots van het Noorden ging op jacht naar de gelijkmaker. Onder meer Paulos Abraham, Tomás Suslov en Damil Dankerlui hadden het vizier echter niet op scherp.

In de blessuretijd van de eerste helft brachten de Groningers de score toch nog in evenwicht. Abraham snelde weg en vond de ruimte, passte op Michael de Leeuw en hij kon de bal in de verre hoek werken. Ondanks deze domper kwam NEC het best uit de kleedkamer. Weer was het Vet, normaliter bankzitter, die de goal voorbereidde. Hij stelde Mikkel Duelund in staat de 1-2 in de rechterbenedenhoek te schieten. Weer konden de gastheren op jacht naar de gelijkmaker. Abraham en De Leeuw kregen kansen, maar die waren niet aan hen besteed. Van een echt slotoffensief was geen sprake meer en NEC hield vervolgens vrij eenvoudig stand.

Zo is het NEC dat de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Een knappe prestatie waar vooral de wissels van de Nijmegenaren een hoofdrol vertolkten. De ploeg lijkt klaar voor de strijd met Feyenoord zondag, Groningen hoopt zich te herpakken tegen Vitesse.

Scoreverloop: 0-1 (10′) C.Verdonk, 1-1 (45+1′) M.De Leeuw, 1-2 (48′) M.Duelund