‘Ziyech ruziet met ploeggenoot’, Tuchel reageert

Foto: ‘Ziyech ruziet met ploeggenoot’, Tuchel reageert

Hakim Ziyech scoorde gisteren de openingstreffer van Chelsea tegen Brighton & Hove Albion. De Londenaren speelden echter allesbehalve goed en gaven nog de gelijkmaker weg na een uur spelen. Tekenend was het feit dat Ziyech negentig minuten lang discussieerde met Romelu Lukaku.

En dat verliep niet altijd even vriendelijk. Er heersten duidelijk irritaties tussen de twee, onder meer toen ze de kleedkamer opzochten voor de rust na 45 zware minuten. Ziyech wees Lukaku er op dat hij bij een pass op hem met zijn buitenste been ingedraaid had moeten staan, zo klinkt het. “Daarom gaf ik hem zo hard.” De Belgische spits geeft echter aan dat ‘de bal doorschoot en hij hem daar niet had verwacht’.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws schrijft er over: “Twee voetballers dus die mekaar professioneel bij probeerden sturen. Much ado about nothing. Tenzij je de taal niet begrijpt. Tijdens de rust waren beiden blijkbaar niet uitgepraat geraakt. Voor de aftrap van de tweede helft ging de discussie nog even verder.”

Reactie Tuchel

Trainer Thomas Tuchel wilde er in gesprek met BT Sports niet te zwaar aan wegen. “Het is normaal dat zij in discussie gaan. Het is normaal dat ze niet blij zijn en het is normaal dat ze het niet leuk vinden als wij zeggen dat we meer van hen verwachten. Allemaal logisch. (…) Romelu is niet het probleem, hij is deel van de oplossing.”

‘Lukaku weer onzichtbaar, Ziyech geen happy bunny’

En tot slot concludeert HLN nog: “De match van Lukaku tegen Brighton was een carbon-kopie van zovele matchen die we dit seizoen van Chelsea hebben gezien. Sloom en weinig creatief. Voorin zag Lukaku voor rust amper een bal. Ook die ene van Ziyech die niet aankwam. Acht baltoetsen stonden er op de teller, onder meer een aflegger voor een knal van Hudson-Odoi. De enige echte kans van Chelsea voor rust. Ziyech had zijn ploeg vanuit het niets op voorsprong getrapt. Vieren deed hij zonder glimlach. Een happy bunny is hij niet.”

Wint Chelsea van Tottenham Hotspur? Pak 1.65 keer je inleg!

Lukaku kan maar beter weer vertrekken bij Chelsea

  • Eens
  • Oneens
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie