‘Bayern München moet vrezen voor Lewandowski-exit’

Foto: ‘Bayern München moet vrezen voor Lewandowski-exit’

Robert Lewandowski is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Bayern München. Volgens Sport Bild heeft de Poolse aanvaller zijn club namelijk twee duidelijke mogelijkheden gegeven.

De topspits beschikt over een contract dat loopt tot 2023, waardoor hij aankomend seizoen zijn laatste jaar in zou gaan. Dat wil Lewandowski hoe dan ook voorkomen. De spits heeft Bayern München daarom twee opties geboden: beide partijen moeten tot een akkoord komen óf Lewandowski vertrekt komende zomer.

De onderhandelingen tussen Bayern München en zijn zaakwaarnemer lopen echter stroef. Lewandowski is de laatste jaren uitgegroeid tot de absolute leider van het team, waardoor de koploper van de Bundesliga hem het hoogste bedrag van de selectie uitkeert. Naar verluidt gaat het om 24 miljoen euro per jaar.

De Duitse club is bereid om de verbintenis een jaar te verlengen onder de voorwaarde dat hij hetzelfde bedrag blijft verdienen. Hoewel het tegen het beleid van de club ingaat, wil Bayern München hem ook een tweejarig contract aanbieden. Dan wil de club met hem echter een lager salaris afspreken.

Cruciaal belang

Lewandowski laat nog altijd zien van grote waarde te zijn. Gedurende het huidige seizoen maakte hij in 19 wedstrijden maar liefst 23 doelpunten en leverde hij één assist af. Ook in de Champions League toonde hij zijn meerwaarde aan. In zes duels was hij goed voor negen treffers en twee assists.

Maakt Lewandowski de openingstreffer tegen Hertha BSC? Grijp 3 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Bayern München Lewandowski laten gaan?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie