Grootse toekomst Timber verwacht: “Het is ongekend”

Foto: Grootse toekomst Timber verwacht: “Het is ongekend”

Ajax staat een aantal belangrijke maanden te wachten. De Amsterdammers strijden nog altijd op drie fronten, waardoor de spelers vrijwel elke drie dagen een scherpe wedstrijd op de mat moeten leggen. Het betekent dat er nóg meer druk op de schouders komt te liggen van Jurriën Timber, al denkt Ronald de Boer dat hij dit wel aan kan.

De centrale verdediger kwam op de helft van afgelopen seizoen voor het eerst in het basisteam te staan en verloochende hoofdtrainer Erik ten Hag niet. Waar hij vorig jaar met Daley Blind een goede indruk maakte, blijkt hij daartoe dit seizoen met Lisandro Martínez in staat te zijn. Het is dan ook de vraag hoe groot het talent van Timber is.

In het najaar van 2021 liet de defensieve kracht zien uitstekend in de Champions League uit de voeten te kunnen. Zo had topspits Erling Haaland het lastig tegen Timber en kreeg hij het niet voor elkaar om een doelpunt te maken. “Timber vind ik echt geweldig”, vertelt De Boer bij Rondo. “Hij speelt zó goed. Hij heerst en heeft rust aan de bal. Het is ongekend.”

De voormalig Ajacied vindt het lastig te zeggen waartoe Timber in staat is. Volgens De Boer is het vooral belangrijk dat de Oranje-international in de toekomst kiest voor een club die bij hem past. “Het ligt eraan naar wat voor club je gaat. Ik denk dat hij bij Manchester City zo mee kan doen. Daar speelt hij met veel ruimte in zijn rug.”

Verbintenis Timber

Voorlopig hoeft Ajax niet bang te zijn dat Timber uit Amsterdam vertrekt. De centrale verdediger ligt namelijk nog tot de zomer van 2024 vast. Door zijn goede spel heeft hij een transferwaarde van 30 miljoen euro, waardoor clubs diep in de buidel moeten tasten om hem over te nemen.

Maakt Timber een treffer tegen PSV? Profiteer van een odd van 11.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Timber ooit de Europese top bereiken?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie