Álvarez over cruciaal moment: “Dan had ik niet meer bij Ajax gespeeld”

Foto: Álvarez over cruciaal moment: “Dan had ik niet meer bij Ajax gespeeld”

Edson Álvarez leek bij Ajax op weg naar de uitgang te zijn, maar niets was minder waar. De Mexicaan vocht zich terug in het basisteam en ontwikkelde zich dit seizoen tot een van de leiders van het team.

De controlerende middenvelder kwam in 2019 oorspronkelijk binnen voor de vertrokken Matthijs de Ligt, die naar Juventus ging. Álvarez bleek echter niet in staat om het hoge niveau te bereiken en verloor de concurrentiestrijd met Joël Veltman. Het zorgde ervoor dat Erik ten Hag voor hem een plekje creëerde op het middenveld.

Na het eerste seizoen bleek ook dat echter geen optie te zijn, waardoor Álvarez op de reservebank kwam te zitten. Het leek een uitzichtloze situatie te worden, maar vervolgens veranderde de zaak. Álvarez bleek uitstekend als controlerende middenvelder uit de voeten te kunnen en Ten Hag zette hem weer in het basisteam.

Interesse buitenland

Afgelopen seizoen toonde Stade Rennes vervolgens interesse om hem over te nemen, maar Álvarez wimpelde deze zonder twijfel af. De Mexicaanse middenvelder had het gevoel dat hij nog niet klaar was in Amsterdam en liet Ajax daarmee met een statement weten dat hij het goed naar zijn zin had in de hoofdstad.

Die beslissing had hij een jaar eerder echter niet genomen, zo benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. “Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik niet meer bij Ajax gespeeld, denk ik”, merkt hij op. “Zo zie je maar weer hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en daardoor stond ik afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek.”

Maakt Álvarez een doelpunt tegen PSV? Pak 11 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hoort Álvarez in het basisteam van Ajax te staan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie