‘Ajax liet kans liggen om overbodige aanvaller te verkopen’

Foto: ‘Ajax liet kans liggen om overbodige aanvaller te verkopen’

Ajax haalde in de winterstop met Brian Brobbey een extra spits in huis, waardoor de kansen van Danilo Pereira lijken verspeelt. Desondanks laten de Amsterdammers hem niet voor elke prijs gaan, zo blijkt uit een interview van ESPN met Ferry de Haan.

De technisch directeur van sc Heerenveen is voor zijn club druk op zoek naar nieuwe spelers in de selectie. Zo hopen de Friezen een extra spits aan de selectie te kunnen toevoegen die in staat is om te concurreren met de huidige aanvallers in het team. De eredivisionist keek daarbij onder meer naar Danilo.

Aangezien de Braziliaan geen perspectief meer lijkt te hebben bij Ajax, hoopte de club hem voor een zacht prijsje over te nemen. Uit het eerste gesprek met Marc Overmars bleek echter dat het een onbegonnen zaak was om Danilo te contracteren. “We hebben wel geïnformeerd naar Danilo”, laat De Haan weten. “Maar toen kregen wij te horen dat het een erg lastig verhaal zou worden.”

Teleurstellende periode

Danilo kwam in de zomer van 2017 naar Amsterdam, maar wist nooit écht indruk te maken op de technische staf van het eerste team. Waar hij bij Jong Ajax nog wel zijn doelpunten meepikte, wist hij zich nooit te ontwikkelen tot absolute leider van het team. Ook zijn huurperiode bij FC Twente liep uiteindelijk op weinig uit.

Dit seizoen was hij in eerste instantie de tweede spits achter Sébastian Haller, maar bleek hij opnieuw niet het niveau aan te kunnen. Het zorgde ervoor dat Erik ten Hag na een paar maanden Dusan Tadic steeds vaker in de spits zette wanneer Haller niet speelde. Het lijkt voor beide partijen daarom beter om afscheid van elkaar te nemen.

Maakt Brobbey de openingstreffer tegen PSV? Grijp 7 keer je Inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Had Ajax Danilo voor elke prijs moeten laten gaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie