Tuchel glashelder over opvallende juichactie Ziyech

Foto: Tuchel glashelder over opvallende juichactie Ziyech

Chelsea kreeg het dinsdagavond opnieuw niet voor elkaar om de drie punten veilig te stellen. Het duel met Brighton & Hove Albion eindigde in een gelijkspel, waarbij Hakim Ziyech een belangrijke rol speelde.

De Marokkaanse buitenspeler mocht weer eens in het basisteam verschijnen en maakte daarbij een uitstekende indruk. De creatieveling zorgde voor dreiging op de vleugels en bracht eveneens zijn medespelers meermaals in stelling. Na een klein half uur spelen was hij bovendien de maker van de 0-1, waarna de tegenstander de stand nog gelijk trok.

De aanvaller maakte in de uitwedstrijd een prachtige treffer. Aan de rechterkant van het veld combineerde hij vlot en kwam hij op ruim twintig meter van het doel vrij te staan. Ziyech besloot vanaf die afstand snoeihard op het vijandelijk doel te mikken. Het schot bleek dermate hard te zijn dat de bal tegen de touwen aan vloog.

Ziyech besloot na het maken van de treffer een statement af te geven door niet te juichen, maar stoïcijns naar de middenlijn te lopen. Thomas Tuchel vond dat echter geen probleem, zo vertelde de oefenmeester aan BT Sport: “Ik ben vooral blij. Hij mag er nog twintig maken en op die manier juichen. Nee, ik heb daar geen problemen mee.”

Mogelijke transfer

Vooralsnog lijkt Chelsea niet bereid te zijn om Ziyech te laten gaan. Desondanks is het niet uit te sluiten dat hij nog voor het einde van de transferperiode vertrekt. Meerdere clubs toonden al hun interesse, waaronder Barcelona, AC Milan en Borussia Dortmund. Ook in Engeland zou een aantal clubs hem graag overnemen.

Wint Chelsea van Tottenham Hotspur? Pak 1.65 keer je inleg!

Hoort Ziyech bij Chelsea in de basis thuis?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie