Go Ahead knikkert Heerenveen uit KNVB Beker

Het bekertoernooi van sc Heerenveen is dinsdagavond ten einde gekomen. De Friezen werden in het eigen Abe Lenstra Stadion met 0-1 verslagen door Go Ahead Eagles.

In aanloop naar deze wedstrijd ontstond er een pikante sfeer. De Leeuwarder Courant onthulde enige tijd geleden dat Kees van Wonderen in beeld is om de nieuwe hoofdtrainer te worden in Heerenveen. Het is bekend dat de oud-Feyenoorder na dit seizoen afscheid neemt van Go Ahead, waar Johnny Jansen een aflopend contract heeft in Friesland. Overigens ontkennen alle partijen dat er sprake is van concrete belangstelling.

De eerste grote kans van de avond kwam op naam van Heerenveen. Een klutsbal viel voor de voeten van Anthony Musaba, maar de buitenspeler stuitte op doelman Andries Noppert. Laatstgenoemde, nota bene een geboren Fries, speelde een uitstekende wedstrijd tegen zijn oude club. In de eerste helft maakte hij meerdere Heerenveense pogingen onschadelijk.

Go Ahead ging zelfs met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in voor de theepauze. Na precies een kwartier spelen kopte de Spaanse aanvaller Iñigo Córdoba een voorzet van Luuk Brouwers tegen de touwen, waarbij doelman Xavier Mous niet vrijuit ging. Het elftal van Van Wonderen maakte op een aantal momenten na een stabiele indruk en slaagde er daarmee in om de angel uit de thuisploeg te halen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, waarbij Philippe Rommens zelfs nog op de paal mikte namens de bezoekers. Zonder Joey Veerman (naar PSV vertrokken) ontbrak het de thuisploeg aan creativiteit en dreiging, al was dat vóór diens vertrek ook al vaak een probleem voor Heerenveen. Het resultaat is dat Go Ahead Eagles na RKC Waalwijk en Vitesse naar de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker gaat.

Scoreverloop: 0-1 (15′) Iñigo Córdoba

Wedden op bekerduels? Waag je voorspelling via bet365!