‘Ajax hoort gortige eisen Spurs voor transfer Bergwijn’

Foto: ‘Ajax hoort gortige eisen Spurs voor transfer Bergwijn’

Ajax zal flink in de buidel moeten tasten om Steven Bergwijn naar Amsterdam te halen. De Oranje-international zou stevige salariseisen hebben, terwijl Tottenham Hotspur ook nog eens de hoofdprijs als transfersom vraagt.

De Eredivisie-kampioen bood eerder achttien miljoen voor de 24-jarige aanvaller, maar dat was voor Spurs niet genoeg. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de Londenaren op tenminste 25 miljoen euro rekenen. Mocht Ajax daarmee over de balk komen, wordt Bergwijn de duurste aankoop uit de clubhistorie. Sébastien Haller kostte een jaar geleden 22 miljoen.

“Geen makkelijke deal”

“Beide clubs zijn nog in gesprek, maar het is geen gemakkelijke deal”, laat de Italiaan weet in de Here We Go-podcast. “Dat komt ook door het salaris. Dat is een ander item voor Ajax. Maar er is nog tijd.” Tottenham maakte in de winter van twee jaar geleden nog dertig miljoen over naar PSV. Daarbij is Bergwijn ook een salaris gaan verdienen naar maatstaven van de Premier League-top, waar voor Ajax nu nog een extra obstakel vormt.

Bij Spurs wist Bergwijn onder verschillende managers nooit uit te groeien tot een vaste basiskracht. Ook onder Antonio Conte kwam de Amsterdammer er in eerste instantie nauwelijks aan te pas, de laatste duels ontbreekt hij met een kuitblessure. Vorige week zei de Italiaanse manager nog Bergwijn absoluut niet te willen laten gaan. Dat leek enkel bij het transferspel te horen: voor de juiste prijs mag de aanvaller wel degelijk weg. Zo wordt het ruimte gecreëerd om aankopen te doen.

Een hattrick van Bergwijn tegen Leicester levert meer dan honderd keer je geld op! Zet nu in!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax voldoen aan die eisen?

  • 100%
  • Nee, is veel te gortig
1656+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie