‘Gevallen PSV-talent maakt bizarre transfer’

Foto: ‘Gevallen PSV-talent maakt bizarre transfer’

Zakaria Bakkali had na zijn doorbraak bij PSV de (voetbal) wereld aan zijn voeten. De carrière van het Belgische toptalent van weleer is inmiddels al een tijdje in het slop en wordt mogelijk in een verre competitie nieuw leven ingeblazen.

Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws weet namelijk dat er interesse vanuit China is voor Bakkali. De journalist vermeldt er wel niet bij om welke club het gaat. Bakkali is helemaal uit beeld verdwenen bij Anderlecht en kommert op dit moment weg in de C-kern. Een transfer van de winger zou een grote financiële meevaller zijn voor de club uit Brussel. Zijn jaarloon – 1,2 miljoen euro – is namelijk niet van de poes. 

Bakkali arriveerde in juli 2018 bij Anderlecht. Hij werd toen overgenomen voor 1,2 miljoen euro van het Spaanse Valencia. Hij brak echter geen potten in het Lotto Park en werd een half jaar op huurbasis gestald bij Beerschot. Ook daar verging het hem allesbehalve goed. Hij speelde er maar vier wedstrijden en kon er niet scoren. Die seizoen speelde de 25-jarige aanvaller geen enkele minuut.

Doorbraak bij PSV

Bakkali schoot ooit als een komeet naar de top bij PSV, de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot. De speler kon echter geen vervolg breien aan zijn uitstekende begin bij de lampenclub en verkaste in 2015 transfervrij naar Valencia. Sindsdien zit zijn carrière in het slop. Werpt een Chinese club hem nu een reddingsboei toe?

Wint Anderlecht zondag bij Mechelen? Verdien €172 bij een inleg van €100!

Had je verwacht dat hij de absolute top zou halen?

  • Ja, was een geweldig toptalent
  • Nee, toch niet
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie