PSV’er Madueke in de kraag gevat door marechaussee

Foto: PSV’er Madueke in de kraag gevat door marechaussee

Noni Madueke van PSV heeft zichzelf in juridische problemen gebracht. Meerdere bronnen binnen de marechaussee hebben aan SoccerNews.nl onthuld dat de aanvaller is aangehouden vanwege het tonen van een vals rijbewijs. Een zwaar delict, waar op papier zelfs een mogelijke celstraf tegenover staat.

Madueke gearresteerd 

De arrestatie van Madueke vond plaats op woensdag 29 december op het vliegveld van Eindhoven. Via een informele bron binnen de marechaussee kreeg sportjournalist Jesper Langbroek te horen over het voorval. Madueke had zijn auto rond de jaarwisseling foutief geparkeerd bij het vliegveld en werd daarop gecontroleerd door de marechaussee. Bij de controle toonde de voetballer van PSV een vals (Engels) rijbewijs, waarop hij werd aangehouden. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. ‘Madueke van PSV is aangehouden’, klonk het over de portofoons.

De woordvoering van de marechaussee kan geen uitspraken doen over de identiteit van overtreders, maar meldt aan SoccerNews wel het volgende: ‘Op 29-12-2021 is een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden op Eindhoven Airport voor het tonen van een vals rijbewijs. Hij heeft een dagvaarding meegekregen en zal zich binnenkort bij de rechtbank moeten melden.’ Het genoemde feit dat de man ‘uit Eindhoven’ komt, betekent overigens niet dat de betreffende persoon daar geboren is, maar dat hij daar woont. 

Valsheid in geschrifte 

Zo liep Madueke tegen de lamp met een vals rijbewijs, iets dat juist door de marechaussee snel wordt herkend. De overtreding werd meteen in het systeem gezet en er werd gesproken over identiteitsvervalsing. Hij wordt echter aangeklaagd voor het voorhanden hebben van een vals rijbewijs, wat wordt geschaard onder valsheid in geschrifte. Deze overtreding kan worden bestraft met een hoge geldboete of een gevangenisstraf van één tot en met acht jaar. Bij de eerste keer wordt het echter vaak afgedaan met een celstraf van twee maanden, een taakstraf of een geldboete. 

Madueke, die tevens wordt aangeklaagd vanwege het rijden zonder rijbewijs, heeft een dagvaarding ontvangen voor zijn overtredingen. Hij moet zich later dit jaar melden bij de rechtbank, wanneer zijn zaak wordt behandeld. Er hangt de aanvaller dus heel wat boven het hoofd, zeker als hij schuldig wordt bevonden. 

Kopzorgen

De Engelse aanvaller was vorige week overigens gewoon aanwezig op het trainingscomplex van PSV, waar hij individueel trainde vanwege een blessure. Madueke heeft op het veld een fantastisch 2021 achter de rug, maar raakte de laatste maanden meerdere keren geblesseerd. Door een hamstringblessure stond hij voor de winterstop opnieuw langs de kant.

Ook de hervatting van de competitie ging aan hem voorbij. Tegen FC Groningen deed Madueke niet mee en hij zal ook ontbreken tijdens de topper tegen Ajax aankomende zondag. Met het nieuws dat er een rechtszaak tegen hem op komst is, worden de kopzorgen voor Madueke, en met hem trainer Roger Schmidt en PSV, echter groter dan alleen het blessureleed.

Reactie PSV

PSV geeft aan geen reactie te willen geven op het nieuws, omdat de club geen uitspraken doet over privékwesties. ‘Madueke is op dit moment op de club aan het revalideren.’

Wint PSV zondag van Ajax? De odd is 3.40!

Vind jij Madueke nog steeds een ‘supertalent’?

  • Ik wel
  • Ik niet
1339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:32
8+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
50+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
104+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
185+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
69+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
67+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
51+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
128+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
25+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
300+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
42+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
55+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
998+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
225+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
101+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
144+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
51+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
937+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
34+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie