De Mos adviseert Schmidt: ‘Zó versla je Ajax’

Foto: De Mos adviseert Schmidt: ‘Zó versla je Ajax’

De winterstop is pas net achter de rug en de eerste Eredivisie-topper staat al weer voor de deur: aankomende zondagmiddag neemt de nummer één van de Eredivisie PSV het op tegen de nummer twee Ajax. Het verschil tussen beide clubs bedraagt één luttel puntje… Huisanalist Aad de Mos van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com, die bij allebei de ploegen trainer was, weet wel hoe Roger Schmidt het duel met Erik ten Hag kan winnen.

Kijken we naar de odds van bet365, dan zien we dat Ajax duidelijk favoriet is (2.00). Tegenover een overwinning van PSV staat 3.40 keer je inzet, waar je voor een gelijkspelletje 3.75 keer je inleg ontvangt. Aad de Mos is bepaald niet verrast door de verhoudingen.

“Ajax is áltijd favoriet”

In de podcast Twee Viertje met Aad zegt hij namelijk: “Ajax is altijd favoriet in alle wedstrijden, zelfs in de Champions League. Ze hebben een dusdanige uitstraling dat ze onoverwinnelijk zijn. Maar je kent ook de kwetsbaarheden van dit Ajax. Ze staan een punt achter op PSV. Als Schmidt de goede beslissingen neemt en besluit met twee spitsen te spelen en met Cody Gakpo op tien, dan maakt hij een kans. Op die manier kun je Ajax pijn doen.”


De Mos is niet te beroerd om Schmidt van advies te voorzien: “Je moet niet te kort opbouwen tegen Ajax, als je ze wilt verslaan, dat heb ik in mijn carrière toch regelmatig gedaan.” De meest memorabele overwinning van de Hagenaar tegen Ajax was die met KV Mechelen in de finale van de Europacup II in 1998. Als ultieme wraak op zijn voormalige werkgever versloeg De Mos Ajax met 1-0 en op die manier vierde hij het absolute hoogtepunt van zijn carrière. Daarover kun je HIER meer lezen.

De Mos put dus uit eigen ervaring: “Er is niets veranderd in deze tijd. De backs staan altijd vrij hoog, Noussair Mazraoui en Daley Blind. Pomp die ballen maar in de hoeken bij die backs, de ruimtes zijn daar altijd open. Met een goede nummer tien – Gakpo is daar geschikt voor – ga je Ajax in een 4-4-2-formatie pijn doen.” Toch verwacht hij dat er zondag geen winnaar komt… “Ik zie het niet gebeuren dat PSV wint. Ajax heeft een goede opening gehad, maar ik verwacht een gelijkspelletje.”

Doelpuntenmakers

Eran Zahavi is er zo goed als zeker niet bij, dus wie moet de doelpunten gaan maken bij PSV? “Gakpo is altijd een vastigheid die gevaarlijk is en Carlos Vinícius kan tegen dat centrale duo ook gevaarlijk zijn. Ik ben geen fan van Vinícius, maar in deze wedstrijd heb je hem af en toe nodig.”


“PSV is in de wedstrijd in Amsterdam ook zo begonnen en toen hebben ze twee, drie opgelegde kansen gemist”, besluit De Mos. “Dat wordt wel eens vergeten door die 5-0 nederlaag, maar ik ben die eerste twintig minuten nog niet vergeten, toen speelde PSV heel sterk. Onze vriend Edson Álvarez en Lisandro Martínez kwamen in de problemen en dat had er mee te maken dat ze in die wedstrijd met twee centrale spitsen speelden.”

De odd voor een doelpunt van Gakpo is 3.75, waar je voor een goaltje van Vinícius 2.87 keer je inleg krijgt!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige voetbaltrainer zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De derde aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Verwacht jij ook een gelijkspel?

  • Ik wel
  • Ik niet
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
146+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
65+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
43+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
25+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
347+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
135+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
37+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
189+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
80+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
106+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
531+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
232+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
319+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1137+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
185+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8635+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
2008+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3362+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
724+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
1026+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie