TRANSFERUURTJE: Ajacied wil weg, PSV vindt opvolger Ramalho

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied wil weg, PSV vindt opvolger Ramalho

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland

PSV ziet in Nat Phillips de ideale tijdelijke opvolger van de geblesseerde André Ramalho. Volgens Football Insider heeft PSV al contact met Liverpool FC opgenomen om de wens voor het huren van de 24-jarige mandekker kenbaar te maken. De Reds willen wel meewerken aan een verhuur van Phillips, mits er geen club komt die hem voor de vraagprijs van twaalf miljoen Britse pond permanent over wil nemen.

Zowel Feyenoord als PSV wil hem aanstaande zomer transfervrij oppikken bij Vitesse, maar Riechedly Bazoer lijkt eerder voor het buitenland te gaan kiezen. Dat vermoedt analist Hans Kraay junior althans. Kraay noemt de Italiaanse topclub Atalanta als de ideale volgende bestemming van Bazoer. Hij zou daar onder meer landgenoten Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Marten de Roon kunnen treffen.


Een nieuwe dag, een nieuw artikel over de toekomst van Ajax-trainer Erik ten Hag. De Engelse media blíjven maar bezig met de Tukker, die naar verluidt begeerdwordt door Manchester United. Maar is hij ook kandidaat nummer één? Volgens Manchester Evening News kijken de clubleiding op Old Trafford én interim-manager Ralf Rangnick met grote bewondering naar de prestaties in de Johan Cruijff ArenA onder het bewind van Ten Hag. 

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Nicolás Tagliafico het wel een beetje gehad bij Ajax. Dit seizoen zit hij constant op de reservebank bij zijn werkgever en daarom wil hij de Johan Cruijff ArenA deze winterstop nog achter zich laten. “Nicolás Tagliafico wil Ajax deze winter verlaten”, weet de bovengenoemde krant te melden op de dinsdagochtend. “De Argentijn, die dit seizoen is veroordeeld tot een reserverol, staat in de belangstelling van Napoli en Olympique Marseille. Beide clubs willen de linksback, die met het oog op het WK dit jaar op meer speeltijd mikt, huren van Ajax.”

Buitenland

FC Barcelona hoopt nog deze maand een aantal spelers van de loonlijst te werken. De Spaanse krant SPORT sluit niet uit dat het daarbij gaat om Luuk de Jong. Het verhaal van de Catalaanse topclub is bekend. Trainer Xavi Hernándezi is in samenwerking met de clubleiding bezig om de selectie te hervormen, maar door de penibele financiële situatie zijn er uitgaande transfers nodig om dit mogelijk te maken. Volgens het genoemde medium heeft men een aantal kandidaten op het oog. Luuk de Jong zou daar één van zijn.

En tot slot: Roberto Firmino behoort inmiddels tot het meubilair van Liverpool FC, maar door opkomende concurrentie van bijvoorbeeld Diogo Jota speelt de Braziliaan lang niet altijd meer in de basisformatie van coach Jürgen Klopp. Mogelijk volgt mede daarom deze maand nog een afscheid, want naar verluidt heeft Liverpool Bobby voor zo’n zeventien miljoen Britse pond aangeboden bij FC Barcelona. Die club is nog op zoek naar een extra spits als concurrent voor Memphis Depay.

Wedden op Premier League-duels? Waag je gok via bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Denk jij dat Tagliafico nog weggaat bij Ajax in januari?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
608+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie