‘Krankzinnige Ihattaren-actie’

Foto: ‘Krankzinnige Ihattaren-actie’

Alles wijst erop dat Mohamed Ihattaren de komende achttien maanden bij FC Utrecht gaat spelen. Dat zal ongetwijfeld niet zijn waar-ie op hoopte toen hij vorig kalenderjaar nog bij Juventus tekende. De middenvelder werd destijds gelijk doorgestuurd naar Sampdoria.

En dat is iets wat we Mino Raiola behoorlijk kwalijk kunnen nemen, stelt journalist en Italiaans voetbal-kenner Emile Schelvis in Rondo op Ziggo Sports. “Wat een enorme blunder van Mino Raiola, hoe haal je het in je hoofd om hem bij Sampdoria te stallen? Kijk gewoon naar hoe Sampdoria speelt, wat ze de laatste jaren hebben gedaan, hoe hun selectie eruitzag. Er was helemaal geen plek voor hem, niet aan de rechterkant en niet als als nummer tien, want die positie bestaat bij Sampdoria niet. Wat moest hij daar zoeken? Dan kom je bij een trainer terecht die denkt: die jongen moet eerst opgetraind worden.”

Youri Mulder weigert echter de schuld bij Raiola neer te leggen. “Alles wat ik lees en wat jij nu ook zegt, het is altijd de schuld van anderen. Het is de schuld van Mino Raiola, van PSV, Juventus en Sampdoria. Sampdoria is gewoon een hele goede middenmoter. Ik heb ook heel erg het gevoel dat zo’n speler daar komt en denkt: ik ben hier de beste, ik ga hier een beetje hetzelfde gedrag vertonen wat ik PSV vertoonde. Iedereen heeft met hem gewerkt bij PSV, het is niemand gelukt, ze hebben er zoveel energie ingestoken. Bij Sampdoria waarschijnlijk ook.”

Schelvis vindt echter dat dit niet wegneemt dat Raiola zich beter had moeten inlezen over Sampdoria en diens speelstijl. “Waar ga je voor voetballen, waar ga je voor spelen? Hij weet toch niet wat Sampdoria inhoudt, hij vaart op het kompas van Mino Raiola, de beste spelersmakelaar van de wereld”, zegt hij cynisch.

‘Eigen schuld’

Mulder stelt vooral dat Ihattaren zélf verantwoordelijk is voor zijn keuzes. “Ihataren wilde zelf niet meer bij PSV blijven en moest daar weg”, geeft Mulder aan. “Raiola brengt hem nota bene naar Juventus. Waarschijnlijk heeft hij daar ook heel veel aan verdiend, dus de speler ook, hè. Aan tekengelden, salarissen etcetera, dus Raiola heeft het allemaal gedaan? Je moet gewoon zorgen dat je aan het spelen komt en je kunt ook nog nee zeggen. Bij Sampdoria zijn ze helemaal klaar met Ihattaren, en de selectie ook. Die denken: blij dat hij weg is. En dat is ook niet zonder reden waarschijnlijk. Je haalt als FC Utrecht of een volgende club wel wat in je selectie. Clubs gaan ook denken: moeten we dat wel doen?”

Verdien 7 keer je inleg als Sampdoria tegen Juventus stunt!

Wie is vooral de schuldige?

  • Ihattaren zelf
  • Raiola
549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:37
3+
Slot: “Niet het idee dat ik Dr. Phil voor hem hoef te spelen”
16:22
12+
Noa Lang met Nederlands elftal mee naar EK?
16:05
0+
Oosting treurt om ‘groot sportief verlies’ Twente: “Erg jammer”
15:51
62+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
125+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
36+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
300+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
316+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
113+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
74+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
62+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
340+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
193+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
164+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
218+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
271+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
144+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
108+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
93+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
200+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie