Elia is het zat: ‘Daarvoor ben ik geen voetballer geworden’

Foto: Elia is het zat: ‘Daarvoor ben ik geen voetballer geworden’

Eljero Elia zette een paar maanden geleden zijn handtekening onder een contract bij zijn oude liefde ADO Den Haag, maar sindsdien maakte hij niet zo heel veel minuten in het Cars Jeans Stadion. Eigenlijk mag hij alleen maar invallen en dat is hij zat…

Aan het Algemeen Dagblad vertelt de routinier: “Elke keer invallen is leuk, maar daarvoor ben je geen voetballer geworden. Ik wil vanaf het begin spelen. Daar ben ik allang klaar voor. Ik praat daar niet met de trainer over, met niemand. Maar als Daryl Janmaat er klaar voor is om in de basis te spelen, wat ben ik dan? Hij heeft bijna een jaar niet gevoetbald en staat erin. Dat is een keuze van de trainer.”

Toch hoeven we geen conflict tussen hem en oefenmeester Ruud Brood te verwachten: “Ik ben hier niet gekomen om te bekvechten of te stoeien met de trainer. Ik heb nog niet op de deur geklopt en dat gaat ook niet gebeuren. Hij ziet maar wanneer hij me nodig heeft. Het past niet meer bij mijn leeftijd om boos te worden of te zeggen dat ik moet spelen. Als ik een bijdrage kan leveren, is dat goed. Als ik in de basis sta, mooi meegenomen.”

‘Wéér zonder mij…’

Ook tegen RKC Waalwijk in de KNVB Beker staat hij hoogstwaarschijnlijk niet aan de aftrap… “Volgens mij start hij met dezelfde jongens. Dus zonder mij.” Desondanks weet Elia wél wat er nodig is om de Eredivisie-club te verslaan: “Ons eigen spel spelen. RKC heeft iets meer ervaring, maar ik denk niet dat ze betere spelers hebben. Tegen ons zullen ze willen laten zien dat ze beter zijn dan wij. Maar ik ga ervan uit dat ze zich daarin lelijk vergissen.”

Verdien 2.90 keer je inleg als ADO wint!

Verdient hij een kans?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
165+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie