Aubameyang met hartproblemen naar huis

Foto: Aubameyang met hartproblemen naar huis

Arsenal-ster Pierre-Emerick Aubameyang kan op de Afrika Cup niets meer betekenen voor zijn land Gabon. Dat heeft hem namelijk teruggestuurd naar Londen naar aanleiding van een coronabesmetting en een hartfilmpje, waarbij iets aan het licht kwam.

Tegenover het medium Goal bevestigt bondscoach Patrice Neveu van Gabon dat de aanvaller vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen toestemming heeft gekregen om terug te keren naar Arsenal. Op de Afrika Cup speelde hij geen minuut, na een coronabesmetting op 6 januari. Eigenlijk was het de bedoeling dat de aanvalsleider mee zou doen tegen Ghana, maar vanwege hartproblemen ging dat niet door. Ook zijn ploeggenoten Axel Meyé en Mario Lemina kwamen opeens niet in actie. 

Over Aubameyang en Lemina zegt de bovengenoemde Neveu: “Sinds gisteren is de beslissing genomen om hen naar hun club te sturen. We kunnen de ernst van de coronabesmetting hier (in Kameroen, red.) niet beoordelen. Het is belangrijk dat Mario terugkeert naar Nice en Pierre terugkeert naar Arsenal. Het is een beslissing die we onderling hebben genomen.”

Alphonso Davies

Het drietal zou vrijdag terugkeren in de selectie van Gabon, maar de CAF stak daar een stokje voor: “Onderzoek bracht hartafwijkingen aan het licht. De CAF wilde geen enkel risico nemen.” Het is inmiddels wel bekend dat een besmetting met het coronavirus kan leiden tot een ontstoken hartspier. Alphonso Davies van Bayern München heeft daar bijvoorbeeld mee te kampen… Oefenmeester Julian Nagelsmann van Der Rekordmeister vertelde: “We doen bij iedere speler met corona een vervolgonderzoek. Bij Phonzy zagen we tekenen van een lichte vorm van myocarditis (ontstoken hartspier, red.). Hij traint voorlopig niet mee. De komende weken zal hij niet beschikbaar zijn.”

Verdien 8 keer je inleg als Gabon van Marokko wint!

Eng?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie