TRANSFERUURTJE: Ajacied wil weg, drama’s Feyenoord én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied wil weg, drama’s Feyenoord én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland

Nicolai Jörgensen keert mogelijk razendsnel terug in de Nederlandse Eredivisie. Volgens Turkse media overweegt Kasimpasa SK mee te werken aan een bliksemtransfer van de Deen. Bij Kasimpasa lijkt men na een half jaar alweer spijt te hebben van het aantrekken van Jörgensen. De belangstelling vanuit de Eredivisie zou dan ook enthousiast zijn begroet. Het Turkse persbureau Sportcell linkt hem aan Vitesse en sc Heerenveen, maar ook een aantal andere clubs uit Nederland zou zijn naam op het wensenlijstje hebben gezet.

Eran Zahavi is hoogstwaarschijnlijk begonnen aan zijn laatste maanden bij PSV. Volgens buitenlandse media is de geroutineerde spits uit Israël voor volgend seizoen op weg naar Fenerbahçe. Zahavi zal zijn tweede contractjaar dus voltooien bij PSV, maar een langer verblijf is ver weg. De woninginbraken hebben veel impact gehad op de Israëliër (34) en daarnaast loopt zijn contract na dit seizoen af. Volgens buitenlandse media zijn er concrete ontwikkelingen gaande rond Fenerbahçe, dat hem binnen afzienbare tijd transfervrij wil verwelkomen.


Datzelfde PSV is zelf overigens al sinds afgelopen zomer geïnteresseerd in Rainey Breinburg, een zestienjarige vleugelverdediger van Feyenoord. Even leek het erop dat hij zijn paraaf zou gaan zetten onder een profcontract in De Kuip, maar volgens het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Youth Watcher op Twitter ‘heeft de club nog geen haast gemaakt met een verbintenis’. En daardoor zou een vertrek nu toch weer tot de mogelijkheden behoren, al helemaal omdat naast PSV ook meerdere Duitse clubs belangstelling hebben in Breinburg.

Er is nog altijd een mogelijkheid dat Nicolás Tagliafico deze maand afscheid neemt van Ajax. Zijn perspectief in Amsterdam blijft minimaal en Napoli wil spoedig toeslaan. Volgens Italiaanse media heeft de Argentijnse linksback inmiddels besloten dat hij zijn geluk elders wil beproeven en daarbij zou hij het geïnteresseerde SSC Napoli als ideale vervolgstap zien.


Buitenland:

Feyenoord kan een terugkeer van Tonny Vilhena definitief uit het hoofd zetten. De middenvelder van FK Krasnodar zet zijn loopbaan voort bij Espanyol, dat hem op huurbasis overneemt met een optie tot koop. Feyenoord polste Vilhena eveneens voor een terugkeer op huurbasis. De Rotterdammers konden echter niet voldoen aan de eisen van Krasnodar, dat nu dus wel met Espanyol tot een akkoord is gekomen.

Roberto Firmino behoort inmiddels tot het meubilair van Liverpool FC, maar door opkomende concurrentie van bijvoorbeeld Diogo Jota speelt de Braziliaan lang niet altijd meer in de basisformatie van coach Jürgen Klopp. Mogelijk volgt mede daarom deze maand nog een afscheid, want naar verluidt heeft Liverpool Bobby voor zo’n zeventien miljoen Britse pond aangeboden bij FC Barcelona. Die club is nog op zoek naar een extra spits als concurrent voor Memphis Depay.

Wint Ajax bij Benfica? Win twee keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Jorgensen een versterking zijn voor bijvoorbeeld Vitesse?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
641+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
73+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
35+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
246+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
97+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
160+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
86+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
462+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
294+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
847+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8621+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1964+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3286+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
600+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie