Senesi mag alleen slapen in Argentinië-shirt

Foto: Senesi mag alleen slapen in Argentinië-shirt

Marcos Senesi (Feyenoord) heeft dromen. Veel dromen. De Argentijnse centrumverdediger is een uniek in zijn ras: Argentinië heeft over het algemeen maar twee smaken voetballers en daar valt de verdediger van Feyenoord precies tussenin. Daardoor zal Senesi blijven dromen in een Argentinië-shirt. Vooral wanneer ‘ie in bed ligt. 

Tijdens de eerste helft van Feyenoord – Vitesse viel de lens van de camera even op het gezicht van Marcos Senesi. Na bijna drie jaar in de Eredivisie ben je inmiddels wel gewend aan de korte, bruine krullen van de Argentijn. Toch was het een ander aangezicht. Senesi speelde niet. Hij zat op de bank, staarde in het niets en pulkte wat aan zijn baardje. Terwijl er een belangrijke voetbalavond in De Kuip bezig was, belager Vitesse kwam immers op bezoek, doezelde Senesi steeds verder weg in zijn dagdroom. 

Marcos Senesi

Dat beeld, Marcos Senesi die vanaf de bank in het niets staart, is even pijnlijk als treffend voor het afgelopen anderhalve seizoen van de Argentijnse verdediger. Senesi speelde misschien wel zijn slechtste voetbal sinds de uitglijer bij zijn debuut tegen FC Emmen toen hij in de media verscheen met wat spraakmakende quotes. Dat trucje dat Steven Berghuis uithaalde bij Feyenoord, dat moest hem ook wel lukken. Senesi droomde van Champions League-voetbal. Van het Argentijnse nationale elftal. Daarmee bewees de Argentijn dat hij niet goed geluisterd heeft naar een eveneens half Italiaanse volkszanger – ja, degene die De Kuip ook tot de nok toe vulde. 


Maar goed: we moeten ook niet gaan doen alsof een plek op de bank Senesi als muziek in de oren klinkt. Hij heeft het ook niet gemakkelijk met al die gekmakende geruchten. Napoli. Real Madrid. Het waren niet de minste clubs die Feyenoords kassa historisch wilde laten rinkelen. Transferperiodes verstreken. Geruchten werden geschreven. Eén ding bleef het zelfde: Senesi speelde nog steeds bij Feyenoord, hoe belabberd zijn vorm ook was. Dat zal vast niet zijn omdat hij zo’n vriendelijke jongen is; Feyenoord zal ergens die geïnvesteerde 7,5 miljoen euro willen terugverdienen. 

Daarvoor zal Feyenoord ervoor moeten zorgen dat Senesi zijn dromen waar kan maken. 

Feyenoord

Het is ook niet gemakkelijk om je als een type Senesi in het Argentijnse elftal te spelen. Daar heb je over het algemeen twee soorten voetballers: slagers en delicatessen. Senesi is een beetje van allebei en is het daarom nog steeds niet. Op het moment dat de Feyenoorder zijn messen niet geslepen heeft en er met de botte bijl in moet, plant hij pardoes zijn noppen op lichaamsdelen in plaats van de bal en/of breekt hij zijn eigen defensie open door een slaapwandel op kicksen. 


Misschien wordt het tijd dat Feyenoord-trainer Arne Slot om Senesi uit zijn droom te helpen. Gewoon een paar weekjes geen Senesi in de basis. Hem laten zien dat Feyenoord ook draait zonder de Argentijn. En als dat nog niet werkt, hem de rest van het seizoen de bank warm laten houden zodat hij naar Feyenoord-speelminuten als een Argentijnse steak smaken. 

Zo lang Senesi niet speelt, zullen de clubs uit de Champions League hem niet volgen en raakt het Argentijnse nationale elftal verder uit beeld. Als dat lang genoeg duurt, staat Senesi misschien wel open voor contractverlening en kan hij in het tweede jaar van Slot écht meestrijden om Champions Leaugue-voetbal. En misschien, heel misschien, hoeft Senesi dan niet meer te slapen in een Argentinië-shirt om te dromen van het nationale team.

Wint NEC van Feyenoord? Dan pak jij 6x je inleg!

Door Bram Steenbeek

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Senesi moet langer gepasseerd worden

  • Ja
  • Nee
  • Geen mening
373+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie