Scorende verdedigers bezorgen AZ de zege

Foto: Scorende verdedigers bezorgen AZ de zege

AZ is vanavond uitstekend aan het nieuwe kalenderjaar begonnen door met 1-2 te winnen op bezoek bij laagvlieger Fortuna Sittard. Allebei de goals werden in Limburg gemaakt door verdedigers: Sam Beukema en Yuki Sugawara.

AZ-trainer Pascal Jansen moest het doen zonder Bruno Martins Indi, waardoor Beukema het centrale duo vormde met Pantelis Hatzidiakos. Het pakte goed uit, want de afgelopen zomer bij Go Ahead Eagles opgepikte mandekker opende al na veertien minuten spelen de score. Met een duikkopbal was Beukema goed voor de 2500ste AZ-goal ooit in de Eredivisie.

Na de 0-1 drong Fortuna in eigen huis wel aan, maar onder meer Zian Flemming (kopbal op de lat) had het vizier nét niet op scherp. Met een uur op de klok kreeg Fortuna daarvoor een dure rekening gepresenteerd: na gepruts achterin schoot Sugawara uiteindelijk de verdubbeling van de marge tegen de touwen. Het was voor de Japanse rechtsback zijn eerste van het seizoen.

AZ kwam verder niet meer in de problemen, ook al deed oud-AZ’er Ben Rienstra nog wel wat terug met de 1-2, en nadert dankzij de zege Feyenoord – dat vanmiddag verloor van Vitesse – tot op vier punten. Fortuna houdt enkel PEC Zwolle nog onder zich op de ranglijst (dertien om negen punten na negentien speelrondes).

Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Waag je gok via bet365!

Scoreverloop: 0-1 (14′) Sam Beukema, 0-2 (61′) Yuki Sugawara, 1-2 (86′) Ben Rienstra

Eindigt AZ in de top vier dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
11+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie