Preview finale Super Copa: zet Real Madrid de eerste prijs van 2022 in hun kast?

Foto: Preview finale Super Copa: zet Real Madrid de eerste prijs van 2022 in hun kast?

Real Madrid is aan een behoorlijk indrukwekkend seizoen bezig. Met 49 punten uit de maximaal te behalen 63 punten staan ze op een comfortabele eerste plaats. De enige reden dat ze nog niet zo goed als zeker kampioen zijn, is achtervolger Sevilla dat 44 punten heeft met een wedstrijd minder gespeeld. Als ze dus al zeker willen zijn van een prijs dit seizoen, dan is deze Super Cup een uitgelezen kans. Maar Athletic Bilbao is geen onbekende in deze beker en wist hem vorig seizoen zelfs te winnen tegen Barcelona. Kunnen ze dat opnieuw tegen Real Madrid? 

Real Madrid: halve finale overleefd 

Real Madrid speelde in de halve finale van de Super Cup tegen aartsrivaal Barcelona. Na ruim een kwart wedstrijd kwam Real Madrid al 0-1 voor na een goal die opnieuw geproduceerd werd door Vinicius Junior en Benzema. Luuk de Jong wist echter net voor rust nog gelijk te maken, en voor de rest van de wedstrijd lag Real Madrid vooral onder. Ze zakten heel bewust in, om dan met scherpe counters gevaar te creëren. 

Die tactiek heeft gewerkt, want zo kon het nog twee keer scoren. Een keer stond Benzema (uiteraard) achter het kanon, en in de verlengingen was het Valverde die de bal voorbij Ter Stegen werkte. Alhoewel het Barcelona twee keer liet terug komen en zelfs verlengingen moest spelen, leek Real Madrid nooit echt in de problemen te komen. Barcelona speelde zeker een goeie partij, maar miste venijn om de wedstrijd in een plooi te leggen. Als er dan ook nog eens een goeie Courtois in de goal staat, dan weet je dat het bijzonder moeilijk wordt voor de tegenstander. En dat zal evenzeer zo gelden voor Athletic Bilbao. 

Athletic Bilbao: krijgt het ook Real Madrid over de knie gelegd? 

Die andere ploeg uit Madrid, Atlético Madrid, beet in een zure appel toen het tegen Athletic Bilbao moest in de halve finale. Het gaf een 1-0 voorsprong tien minuten voor het einde volledig weg. Eerst was het Alvarez die voor de gelijkmaker zorgde, en vijf minuten later kon invaller Williams, Nico Williams wel te verstaan, de 1-2 tegen de netten duwen. Een heel speciaal moment voor hem, hij is namelijk de kleine broer van clublegende Inaki Williams, die zijn broer meteen in de armen vloog. Inaki deed een teken naar het publiek, en al snel vonden de camera’s een huilende moeder. Prachtig om te zien! 

Het is echter niet toevallig dat de twee gebroeders in Athletic Bilbao spelen. Ze hanteren namelijk een Basken only policy, of hoe je het ook mag noemen. Feit is dat ze sinds 1912 geen enkele speler meer hebben gehad die niet uit het Baskenland kwam (of er een zeer lange periode gewoond heeft). Dit is werkelijk uniek in het moderne voetbal, maar dat heeft alles te maken met de fans. De band is zo sterk met de fans en het Baskenland, dat sportief succes ondergeschikt is aan het feit dat ze enkel met Basken spelen. Maar liefst drie vierde van de supporters degradeert liever, dan dat ze iemand in de ploeg zouden hebben die niet uit het Baskenland komt. 

Wedtip: Real Madrid wint 

Real Madrid is meedogenloos, dat weten we ondertussen. Ze hoeven niet het betere van het spel te hebben, ze hoeven niet 600 voltooide passes te hebben of 65 procent balbezit. Als ze met 30 procent balbezit de wedstrijd kunnen winnen, of met 3 verticale passes aan de goal van de tegenstander kunnen geraken, zullen ze dat gewoon doen, no questions asked. En het werkt duidelijk. Ik zie ze dan ook gewoon winnen tegen Athletic Bilbao, dat wel vecht als leeuwen, maar voetballend toch vaak te kort komt. Met de ervaring die Real Madrid heeft rondlopen, zie ik ze deze Super Cup gewoon mee naar huis nemen. Je krijgt daarvoor op dit moment een odd van 1,70. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Wie wint de Super Copa?

  • Real Madrid
  • Athletic Bilbao
7+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
1+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
6+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
28+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
129+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
45+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
27+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
64+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
250+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
28+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
273+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
737+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
290+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
734+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
72+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
445+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
242+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie