Heldenrol Brobbey bij eenvoudige zege Ajax op Utrecht

Foto: Heldenrol Brobbey bij eenvoudige zege Ajax op Utrecht

Ajax heeft met speels gemak de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. Na een vliegende start stonden de Amsterdammers al met 0-3 voor bij rust. De teruggekeerde Brian Brobbey was de grote man en mocht assistkoning Dusan Tadic wel bedanken. De tweede helft was een stuk minder spectaculair.

Om de winter van Ajax was het nodige te doen. De landskampioen reisde af naar Portugal voor een trainingskamp, maar door meerdere coronabesmettingen moest het die al snel afblazen. De Amsterdammers reisden halsoverkop terug naar Nederland, inclusief de besmette spelers. Zo werden de coronamaatregelen niet nageleefd, wat op de nodige kritiek kwam te staan. Verder huurde het de verloren zoon Brian Brobbey van RB Leizpig: hij stond direct in de basis om de afwezige Sébastien Haller te vervangen. Voor de hervatting in Utrecht stonden vraagtekens achter de namen van Lisandro Martínez, Jurriën Timber en Noussair Maxraoui, maar de konden alle drie spelen. 

Bij de gastheren stond Fabian de Keijzer onder de lat: René Hake heeft het talent aangewezen als nieuwe eerste keeper. Aanwinst Naoki Maede mocht meteen aantreden, maar zijn debuut eindigde in een nachtmerrie. Na tien minuten moest hij er al geblesseerd af. Later bleek dat de Japanner moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De bezoekers begonnen voortvarend aan de traditioneel lastige uitwedstrijd. Na vijf minuten draaide Dusan Tadic in het vijandelijke strafschopgebied handig weg, gaf Ryan Gravenberch de mogelijkheid, maar de middenvelder vond geen ruimte om uit te halen. Hij liet het aan Antony, die via Quinten Timber binnenschoot. De tweelingbroer van Jurriën kende een zeer moeizame start: even later leed hij balverlies, waarna Tadic via Mike van der Hoorn op de paal schoot. In de achttiende minuut verdubbelen de Amsterdammers de marge. Tadic weer met een hoofdrol door een uitstekende assist te leveren, de teruggekeerde Brian Brobbey hoeft bij de tweede paal alleen maar in te koppen.

Tandem Tadic-Brobbey

Ajax liet de teugels iets vieren en Utrecht probeerde terug te knokken in de wedstrijd. De grootste kans werd onterecht afgevlagd. Toen Anastasios Douvikas was vertrokken richting het doel van Remko Pasveer vlagde de grensrechter direct af: een fout keuze, aangezien buitenspel werd opgeheven. Op slag van rust was het wéér Tadic, die Brobbey in staat stelde om te scoren. Een geweldige rentree dus voor de jonge spits, die in een halfjaar RB Leipzig nauwelijks succes kende.

Het tweede bedrijf was een stuk minder aantrekkelijk en van een aanzienlijk lager niveau. Ajax leek het wel best te vinden, terwijl de Domstedelingen weinig klaarspeelden. Weer was er een flater van de grensrechter: Quinten Timber miste een aardige kans, werd vervolgens afgevlagd, maar ook dat was onterecht. Er volgden zeven wissels wat ook niet bevorderlijk was voor het tempo. Voor Amourrichio van Axel Dongen wel een mooi moment: hij maakte zijn debuut in een officieel duel voor Ajax. Het bleef bij 0-3, waardoor PSV in ieder geval voor even is ingehaald. De Eindhovenaren spelen straks op bezoek bij FC Groningen. Voor Utrecht blijft de slechte reeks aanduren.

Scoreverloop: 0-1 (5′) Antony, 0-2 (19′) B.Brobbey, 0-3 (45+3′) B.Brobbey

Een overtuigend Ajax?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:28
25+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
36+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
17+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
15+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7940+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
584+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
35+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
120+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
116+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
128+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
79+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
453+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
471+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
327+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
14+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
219+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
422+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
137+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
514+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie