Ramalho-vervanger zorgt voor probleem bij PSV

Foto: Ramalho-vervanger zorgt voor probleem bij PSV

PSV moet het de komende periode zonder André Ramalho doen. De ervaren centrale verdediger ligt de komende periode eruit met een blessure. De Eindhovenaren hebben Jordan Teze nog achter de hand, maar zouden volgens verschillende media ook de transfermarkt op willen gaan om een tijdelijke vervanger voor de 29-jarige centrale verdediger op de kop te tikken. Afgaande op de namen die in verband worden gebracht met de Eindhovenaren, kan dat nog een probleem opleveren voor de lange termijn. 

André Ramalho had bij PSV niet heel lang nodig om zijn naam in Nederland te vestigen. De 29-jarige Braziliaanse centrumverdediger, die aan het begin van dit seizoen werd overgenomen van RB Salzburg, veroverde meteen een basisplek in het elftal van Roger Schmidt. Toevallig is dat nauwelijks te noemen: de Duitse oefenmeester kende de verdediger nog uit hun gezamenlijke tijd in Oostenrijk. Dat niet alleen: de Duitser haalde Ramalho ook naar Bayer Leverkusen en wist dus welk vlees de Eindhovenaren in de kuip haalden door in zee te gaan met de Braziliaan. Dat vertrouwen leidde al tot 31 wedstrijden in het eerste van PSV dit seizoen, waardoor deze transfer in zekere zin een schot in de roos is te noemen. 

André Ramelho en PSV

Dat er een operatie aan de pas moet komen, is extra slecht nieuws voor de Eindhovenaren. Dat Ramalho geblesseerd raakte in de winterse transferperiode, is op de beurt van de ervaren centrale verdediger weer wat minder. Voor PSV kan het muntje twee kanten op vallen: op basis van de spelers die in verband gebracht worden met de Eindhovenaren, kan het zomaar zijn dat de Eindhovenaren straks met één dure bankzitter opgescheept zijn. Toch lijkt PSV hoe dan ook de transfermarkt op te willen gaan om ook tijdens de absentie van Ramalho een betrouwbare centrumverdediger te vinden. 

Het meest opmerkelijke van de zaak is dat Jordan Teze, eerder nog basisspeler als rechtercentrale verdediger onder Schmidt, vrijwel volledig buiten de discussie wordt gehouden. Het product van de eigen opleiding speelde dit seizoen 23 Eredivisie-duels, maar was in die wedstrijden vooral rechtsback (21 wedstrijden) en slechts twee als centrale verdediger. Teze begon dit seizoen nog als basisspeler, maar werd al snel ingehaald door zomeraanwinst Philipp Mwene. Sinds dien start Teze vooral vanaf de bank en dat lijkt hij, ondanks de blessure van Ramalho, dat waarschijnlijk ook weer doen als hij vervangen wordt door een mogelijke winteraanwinst. 

Door de blessure krijgt Teze de komende periode (waarschijnlijk) de kans om Schmidt alsnog te overtuigen. De 21-jarige verdediger speelde dus de meeste wedstrijden als rechtsback dit seizoen, maar is van origine natuurlijk een centrumverdediger. Voor de komst van Ramalho stond Teze op de plek van de Braziliaan. Dat PSV ondanks de aanwezigheid van de verdediger alsnog volle bak op zoek is naar een nieuwe centrumverdediger, zegt genoeg over de manier waarop Schmidt naar Teze kijkt. Het is echter de vraag wie er de defensieve lijn van de Eindhovenaren komt versterken, helemaal nu PSV ook al zes miljoen euro neertelde voor Joey Veerman (sc Heerenveen). Daardoor lijkt de Eredivisie ook meteen de meest realistische markt voor PSV.

Riechedly Bazoer

En als je aan een centrumverdediger denkt voor PSV, dan duurt het niet lang voordat Riechedly Bazoer door je hoofd spookt. De 25-jarige verdediger annex middenvelder zit in het laatste half jaar van zijn contract bij Vitesse. Dat de oud-speler van onder andere PSV, Ajax en FC Porto graag een stap hogerop wil maken, werd al eerder duidelijk. PSV leek lang niet de belangrijkste kandidaat voor Bazoer. Feyenoord zou een vermeend persoonlijk akkoord hebben bereikt met de zesvoudig international van het Nederlands elftal, maar kon geen overeenstemming bereiken met Vitesse over de transfersom. 

De Arnhemmers verlangden drie miljoen euro voor het nog zes jaar lopende contract van Bazoer. De Rotterdammers wilden niet hoger gaan dan 1,5 miljoen euro, waardoor de onderhandelingen klapte. Of het vermeende persoonlijk akkoord nu omgezet wordt in een voorcontract, is een vraag die waarschijnlijk pas na deze winterse transferperiode kan worden beantwoord. 

Bazoer staat ook nog steeds in de warme belangstelling van PSV, dat als lachende derde kan eindigen in deze transferzaak. De Eindhovenaren toonden eerder hun spierballen al tegenover de Rotterdammers door (door financiële armslag) daadkrachtiger te handelen tijdens de onderhandelingen met sc Heerenveen en Joey Veerman. Dat kunstje kunnen de Eindhovenaren herhalen bij Bazoer. Drie miljoen euro klinkt als een haalbare prijs voor PSV en met Bazoer haalt de club niet alleen een tijdelijke vervanger voor Ramalho binnen, maar kan het de voormalig jeugdspeler van de club ook nog op het centrale middenveld inzetten. 

Danilho Doekhi

Bazoer is echter niet de enige Vitessenaar met een aflopend contract en oplopende ambities. De 23-jarige verdediger speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar brak nooit door in het eerste elftal. Vitesse nam de Rotterdammer in 2018 voor 250.000 euro over en sinds dien speelde Doekhi zich niet alleen op als basisspeler, maar ook als aanvoerder van Vitesse. Afgelopen zomer zou Doekhi in de belangstelling gestaan hebben van zowel Feyenoord als PSV. Destijds was een transfer te hoog in de prijs voor de Rotterdammers, maar PSV lijkt met de blessure van Ramalho ook een reden om de interesse te hernieuwen. 

Volgens Voetbal International is dat onlangs al gebeurd, waardoor er mogelijk niet één (Bazoer, red.) maar twee oud-spelers van Vitesse volgend jaar in het Philips Stadion spelen. Afgelopen zomer polste PSV ook al eens bij de Vitesse-verdediger, maar destijds werd er geen concreet voorstel gedaan. Ook deze winter zou er al geïnformeerd zijn, maar over onderhandelingen tussen Vitesse en de Eindhovenaren zou nog allerminst sprake zijn. 

Daar zal vooral Vitesse blij mee zijn: de Arnhemmers moesten het in de eerste weken van dit seizoen doen zonder Doekhi, die destijds met een hamstringblessure aan de kant stond. Sinds zijn rentree in het eerste van Vitesse maakte, miste hij bijna geen minuut in de 22 wedstrijden die hij speelde dit seizoen. Aangezien Doekhi én Bazoer deze zomer uit hun contract lopen en PSV daarom dus de komende maand(en) nog genoeg tijd heeft om tot een akkoord te komen over een (transfervrije) overgang, zou technisch directeur John de Jong zijn pijlen op een andere verdediger hebben gericht. Wie dat is, is niet precies bekend, maar het schijnt dat deze verdediger in Zweden voetbalt. 

Anel Ahmedhodzic

De naam van Anel Ahmedhodzic is niet volledig onbekend in de Nederlandse voetbalwereld. Afgelopen zomer stond deze 22-jarige centrale verdediger nog in de belangstelling van Ajax. De 1,92 meter lange international van Bosnië doorliep de volledige jeugdopleiding van Malmö FF, de club uit Ahmedhozic’ geboortestad en na een kort uitstapje bij Nottingham Forrest en Hobro IK is hij sinds januari 2020 een volwaardig lid van de selectie van de Zweedse ploeg.
Van de Ajax-interesse is al lang niets vernomen, maar dat geldt niet voor PSV. 

Volgens de laatste geruchten zouden de Eindhovenaren diep in de buidel moeten tasten voor de talentvolle verdediger. Er werden transfersommen van tien tot twintig miljoen euro genoemd, maar de realiteit zal waarschijnlijk anders leren. Ahmedhodzic heeft nog een contract tot december 2023 (competitieschema loopt anders in Zweden, dus contracten zijn anders opgebouwd, red.) en zou daarom vanaf juni volgend jaar een voorcontract kunnen tekenen. Aangezien de huidige marktwaarde van de rechtsbenige verdediger op zeven miljoen euro wordt geschat, zal die afkoopsom eerder bij de tien dan de twintig miljoen euro liggen. 

Daardoor ligt de grootste investering wel bij de 22-jarige international van Bosnië. Aangezien Vitesse hard ball speelt inzake Bazoer en ook Doekhi liever wil behouden dan hem ziet vertrekken in zijn laatste half jaar van zijn contract, kunnen dat nog lastige onderhandelingen worden met Vitesse. Met die wijsheid in het achterhoofd kan je misschien wel stellen dat Ahmedhodzic de beste optie is voor PSV, al kom je dan op de lange termijn wel in de problemen: op het moment dat je dik tien miljoen euro voor een verdediger neertelt én je hebt Ramalho nog achter de hand, is dat goed voor de concurrentiepositie binnen het elftal van Schmidt, die er dan wel voor moet waken dat hij geen ontevreden spelers in zijn selectie krijgt.

Inzetten op de wedstrijden van PSV doe je bij bet365!

Wie is de beste opvolger voor Ramalho?

  • Jordan Teze
  • Riechedly Bazoer
  • Danilho Doekhi
  • Anel Ahmedhodzic
  • Andere speler
473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:29
0+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
3+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
39+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
50+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
13+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
31+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
29+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
71+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
50+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
29+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
42+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
25+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
65+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
165+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
259+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
227+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
533+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
617+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
239+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie