‘Ultimatum voor bezorgde Frenkie de Jong’

Foto: ‘Ultimatum voor bezorgde Frenkie de Jong’

De toekomst van Frenkie de Jong blijft voer voor discussie in de buitenlandse pers. Volgens transferexpert Fabrizio Romano en Mundo Deportivo is er op dit moment geen sprake van een transfer, maar AS dropt alsnog een bommetje.

De Catalaanse krant El Nacional onthulde zaterdag dat Chelsea een openingsbod van dertig miljoen euro heeft neergelegd bij FC Barcelona. De Italiaanse journalist Romano spreekt dit nieuws tegen. Volgens hem is er géén sprake van welk bod dan ook op de Oranje-international, die sowieso de komende maanden nog in Camp Nou actief is.

Mundo Deportivo onderstreept dit laatste. Volgens de Spaanse sportkrant heeft trainer Xavi Hernández ‘blind vertrouwen’ in de Oranje-international, die wat hem betreft een cruciaal onderdeel vormt van zijn toekomstige ploeg. Wat hem betreft speelt De Jong ook de komende jaren voor Barcelona.

Of toch niet?

AS is minder stellig over de lange termijn-toekomst voor De Jong. Volgens dit medium heeft de technische staf namelijk een ‘duidelijk ultimatum’ bij hem neergelegd. Naar verluidt hebben Xavi en consorten aangegeven dat de voormalig Ajax-lieveling de komende maanden serieuze progressie moet boeken.

Mocht De Jong hier niet in slagen, dan komt zijn toekomst aan een zijden draadje te hangen. Het probleem is echter dat niemand begrijpt waarom de middenvelder blijft kwakkelen. Zowel De Jong, de stafleden als medespelers begrijpen niet waarom de topvorm uitblijft. Daardoor komt zijn positie steeds meer onder druk, ondanks dat Xavi zijn kwaliteiten zeer kan bekoren.

Scoort Frenkie tegen Bilbao? Win acht keer je inleg bij bet365!

Moet hij voor een transfer kiezen?

  • Ja
  • Nee
645+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie