Twente vloert Heerenveen na flater Mous

FC Twente is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Dankzij een blunder van Xavier Mous werd in de Grolsch Veste afgerekend met sc Heerenveen, dat vlak voor tijd ook nog de 2-0 om de oren kreeg.

Zowel Twente als Heerenveen begon zonder een aantal sterkhouders aan de eerste wedstrijd van 2022. Bij de Tukkers ontbrak Ramiz Zerrouki vanwege zijn Afrika Cup-deelname, waar ook Wout Brama en Michal Sadílek ontbraken. Bij de Friezen begon clubtopscorer Henk Veerman op de bank na ziekte, terwijl sterspeler Joey Veerman zoals bekend naar PSV is getransfereerd.

Twente en Heerenveen kregen allebei kansen om voor rust op voorsprong te komen. Mous redde namens de Friezen op pogingen van Ricky van Wolfswinkel en Virgil Misidjan, waar Dimitrios Limnios net naast mikte na een snelle uitbraak. Heerenveen werd vooral gevaarlijk via Rami Kaib (redding Lars Unnerstall) en Siem de Jong vergat Filip Stevanovic een honderd procent kans te bieden. Zijn pass op de vrijstaande Serviër mislukte hopeloos.

In de tweede helft kreeg Stevanovic alsnog zijn momenten om te scoren. In de eerste minuten na de theepauze mocht hij tot twee keer toe aanleggen voor de 0-1, maar beide keren redde Unnerstall. Gaandeweg de tweede helft werd de thuisploeg sterker en in het slotkwartier resulteerde dat in de openingstreffer. Mous blunderde hopeloos in de opbouw en daar profiteerde invaller Manfred Ugalde dankbaar van: 1-0.

Vlak voor tijd besliste Twente de wedstrijd definitief in eigen voordeel. Bij een duel in het strafschopgebied leek Milan van Ewijk de bal te spelen, maar scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip en de VAR bevestigde zijn beslissing. Vanaf elf meter maakte Ricky van Wolfswinkel geen fout: 2-0.

Scoreverloop: 1-0 (77′) Manfred Ugalde, 2-0 (87′) Ricky van Wolfswinkel (strafschop)

Wedden op Eredivisie-duels? Maak je bet365-account aan en win!