Enorme plottwist Luuk de Jong door geweldige vorm

Foto: Enorme plottwist Luuk de Jong door geweldige vorm

Het perspectief van Luuk de Jong is bij FC Barcelona in een paar weken 360 graden veranderd. Niet lang geleden was de Nederlandse spits nog een onbegrijpelijke aankoop die zo snel mogelijk Camp Nou moest verlaten, inmiddels wil trainer Xavi Hernández de Oranje-international absoluut niet meer laten gaan.

Door de enorme lijst aan afwezigen kreeg De Jong vorige maand weer een kans in de punt van de Barça-aanval. De 31-jarige greep die met beide handen: in de laatste drie duels wist hij te scoren, waaronder afgelopen woensdag tegen Real Madrid. SPORT komt met een analyse, met als eindconclusie dat Xavi De Jong in de winter dolgraag wil behouden. 

“Het leven van Luuk de Jong is onverwacht veranderd. Barça nam voor Kerstmis contact op met zijn entourage om hem te informeren dat ze hem niet meer nodig hadden en bereikte zelfs een overeenkomst om hem tot het einde van het seizoen uit te lenen aan Cádiz”, klinkt het. “De Nederlander wist van de afwezigen te profiteren en heeft zich bij wijze van uitzondering in het gelijk gesteld. Zozeer zelfs dat ze bij Barça zijn professionaliteit prijzen en begrijpen dat hij goed bezig is, dus het kan een element zijn om rekening mee te houden. De Jong wil door, al staat zijn toekomst niet honderd procent vast. 

Respect van de kleedkamer

“De omgeving van Luuk de Jong heeft de afgelopen weken onderdak voor hem gezocht en er is interesse van meerdere Europese teams. De exit-operatie is eenvoudig omdat Sevilla, dat zelfs overwoog hem terug te nemen, hem aan de hoogste bieder zal geven”, vervolgt de sportkrant, die duidt op het feit dat De Jong nog altijd eigendom is van Sevilla. “Ondanks alles heeft De Jong het respect van de kleedkamer verdiend. Voor zijn motivatie, zijn verlangen en zijn doelen. In dit meer offensieve team heeft de Nederlander meer schietkansen en maakt hij doelpunten. In feite is hij de beste koppenspecialist van het team en heeft een spitsprofiel dat Barça niet had.

“Zowel hij als zijn entourage wacht af of Barça nog een spits zal komen. Ze weten dat het door het ontbreken van een salarisgrens niet makkelijk is en als dat niet gebeurt, zou De Jong het seizoen in de ploeg kunnen afmaken. Xavi Hernández heeft altijd zijn werk, zijn geloof en zijn bereidheid geprezen in een zeer moeilijke periode in zijn carrière. Hij heeft veel beter gereageerd dan andere spelers en die ambitie is een spiegel voor zijn teamgenoten. We zullen moeten zien hoe de uitkomst van zijn toekomst afloopt”, besluit men.

Een hattrick van De Jong tegen Bilbao? Liefst 67 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Blijft De Jong zoveel spelen komende maanden?

  • Ja, doet het zó goed
  • Nee, gewoon bank als iedereen fit is
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
27+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
32+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
12+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
91+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
65+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
163+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
264+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
845+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
286+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
60+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
102+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
297+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
217+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
146+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
249+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
511+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie