Fraaie goal De Bruyne tegen Chelsea zet City op titelkoers

Foto: Fraaie goal De Bruyne tegen Chelsea zet City op titelkoers

Manchester City heeft andermaal geweldige zaken gedaan in de Engelse titelrace. Op eigen veld won de ploeg van Pep Guardiola terecht van nummer twee Chelsea, door een uitblinkende Kevin De Bruyne. De Londenaren lijken definitief afgehaakt.

De Premier League-zaterdag werd afgetrapt met een heerlijk affiche tussen de nummer één en twee van de ranglijst. Chelsea moest winnen om nog de titelrace enigszins spannend te maken. Manager Thomas Tuchel had een basisplaats in het verschiet voor Hakim Ziyech, bij de gastheren ontbrak Nathan Aké in de selectie. In het begin golfde het spel heen en weer. Na een pass van Romelu Lukaku kwam Ziyech net tekort om de bal binnen te glijden, maar de Marokkaanse spelmaker stond ook buitenspel. Daarna trapte City het gaspedaal in, al leidde dat aanvankelijk niet tot grote kansen. Op slag van rust kwam wel een riante mogelijkheid: Mateo Kovacic leed slordig balverlies, waarna Jack Grealish de kans kreeg. De peperdure aankoop had iets teveel tijd nodig en Kepa Arrizabalaga verkleinde zijn doel goed. Via de Spaanse goalie eindigde de bal net naast.

Tweede helft

Aan het begin van het tweede bedrijf nam Chelsea iets meer initiatief. Lukaku werd weggestuurd en stuitte op Ederson, Ziyech mikte in de nastoot over. Vervolgens was het toch weer de club uit Manchester die het betere van het spel had. Kevin De Bruyne nam de ploeg op sleeptouw en zou de ban twintig minuten voor tijd breken. Nadat de Belg goed wegdraaide kon hij geen afspeelmogelijkheid vinden en waagde het er zelf op, net van buiten de zestienmeter. Met een prachtige geplaatste bal in de verre hoek liet hij Kepa kansloos en ontplofte het Etihad.

Over en weer volgden nog wat momenten voor de goal, maar de zege voor de koploper kwam niet meer in gevaar. In meerdere momenten claimde Raheem Sterling nog een penalty, maar telkens werd verzoeken niet gehoord. Zo doet City geweldige zaken en lijkt het de titel half januari al niet meer te kunnen mislopen. De voorsprong op The Blues groeide naar dertien punten, nummer drie Liverpool staat op veertien punten maar heeft nog twee wedstrijden in te halen. The Reds ontvangen morgen Brentford op Anfrield.

Scoreverloop: 1-0 (70′) Kevin De Bruyne

Is de titel al binnen voor City?

  • Ja, kan niet meer fout
  • Dat is echt nog te vroeg
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:50
5+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
79+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
81+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
83+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
71+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
32+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
119+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
46+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
139+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
08:38
205+
‘PSV hakt knoop door over Ramalho’
08:27
49+
‘Bayern nadert akkoord met topfavoriet’
08:12
81+
Van der Gijp lyrisch over ‘kilometervreter’: “Níet normaal man!”
07:55
116+
‘Inter-exit voor Denzel Dumfries’
07:39
702+
‘Gênante actie Feyenoord-aanhang tijdens bekerfinale’
07:20
386+
Van der Gijp wijst opmerkelijke Frenkie de Jong-vervanger aan
23:45
214+
Derksen valt ‘de grote Seedorf’ aan: “Vier keer gefaald”
23:37
187+
Sneijder haalt zijn gelijk: “Ik heb hem getipt”
23:22
294+
Slot-exit neemt ‘heel serieuze vormen aan’
23:15
592+
“Koeman is helemaal niet zo gecharmeerd”
23:04
393+
Te Kloese: “We zijn inderdaad erg ontstemd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie