Onthulling Gakpo: “Als het stormt, moet je niet bang zijn”

Foto: Onthulling Gakpo: “Als het stormt, moet je niet bang zijn”

Cody Gakpo ontwikkelt zich razendsnel en behoort inmiddels tot de beste spelers van PSV. Zélf probeert hij vooral met beide benen op de grond te blijven staan, zo blijkt uit een anekdote in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller begon stormachtig aan het seizoen, maar kreeg na een aantal speelrondes te maken met een enkelblessure. Het zorgde ervoor dat hij ruim een maand buitenspel stond en zijn teamgenoten niet bij de hand kon nemen in de lastige duels in de eredivisie en Europa League. In totaal miste hij zeven wedstrijden.

Waar hij in het verleden onrustig zou worden van deze situatie, vertrouwt hij inmiddels op God. “In de Bijbel staat iets als: ‘Als het stormt, moet je niet bang zijn. Ook in de storm is God met jou.’ Ik vertaal dat naar: als je geblesseerd bent, dan stormt het ook, fictief”, zo legt hij uit. “In je hoofd komen allerlei gedachten, negatief. En zeker bij lange blessures zie je dat mensen niet lekker in hun vel zitten.” 

“Als ik voorheen geblesseerd was, in de jeugd zelfs een keer bijna een jaar, dan kon ik soms verdwalen in die gedachten. Toen was ik nog niet zo ver in het geloof. Maar bij de laatste blessure afgelopen herfst bleef het in mijn hoofd rustig. Als je durft te vertrouwen dat het goedkomt, omdat God met je is, dan valt het allemaal mee. Althans, zo ervaar ik het.”

Koploper PSV

Gakpo maakt zich dit weekend op voor de hervatting van het eredivisieseizoen. De Eindhovenaren nemen het zondagmiddag in een uitwedstrijd op tegen FC Groningen, waarna aankomende week een thuisduel met achtervolger Ajax op het programma staat. PSV heeft voorlopig een voorsprong van één punt op Ajax, terwijl Feyenoord vier punten achterstaat.

Maakt Gakpo tegen FC Groningen een treffer? Profiteer van een odd van 2.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Gakpo de Europese top bereiken?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie