‘Feyenoorder mag weg, al niet meer bij selectie’

Foto: ‘Feyenoorder mag weg, al niet meer bij selectie’

Feyenoord lijkt zich vandaag of morgen definitief te gaan versterken met Cole Bassett. De Amerikaan moet gehuurd gaan worden de Colorado Rapids.

En dat zou wel eens de definitieve nekslag voor Joao Teixeira kunnen gaan betekenen. De Portugees mag al langer weg en wordt nu zelfs door trainer Arne Slot buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de wedstrijd tegen Vitesse komend weekend.

Dat meldt clubwatcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond vandaag. Teixeira bezit een verbintenis in De Kuip, die aan het eind van dit seizoen afloopt. De stadionclub heeft daarbij echter een optie tot koop, maar volgens Feyenoord Transfermarkt wordt deze niet gelicht. Als de middenvelder in januari nog een nieuwe club vindt zou Feyenoord wellicht nog een kleine transfersom kunnen vangen, en in ieder geval ook zijn salaris van de loonlijst kunnen schrappen.


Miskoop

Dit seizoen komt de 28-jarige middenvelder er niet aan te pas bij Feyenoord. Trainer Arne Slot kon aan het begin van de jaargang niet beschikken over Teixeira, die kampt met blessureleed. Vervolgens kreeg hij enkel in de thuiswedstrijden tegen Maccabi Haifa (Conference League) en PEC Zwolle (Eredivisie) minuten. Op het middenveld krijgen Orkun Kökcü, Guus Til, Jens Toornstra en Frederik Aursnes steevast de voorkeur.

In de zomer van 2022 kwam Teixeira over van Vitoria Guimaraes voor 1,6 miljoen euro. In zijn eerste seizoen kwam de Portugees nog tot 22 wedstrijden, ondanks dat hij er ook toen een periode uit lag met een kwetsuur. In het verleden stond de middenvelder ook onder contract bij Liverpool en FC Porto, maar brak daar nooit door. 

Wint Feyenoord de Conference League? Zet in bij bet365 (@15)!

Feyenoord moet hem zelfs voor nul euro nog laten gaan deze winter

  • Eens
  • Dat niet
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie