‘Gigantisch Frenkie de Jong-drama’

Foto: ‘Gigantisch Frenkie de Jong-drama’

De toekomst van Frenkie de Jong bij FC Barcelona hangt aan een zijden draadje. Volgens El Nacional dreigt de Catalaanse topclub komende zomer afscheid te nemen van de Oranje-international.

Na het succesvolle seizoen 2018-2019 maakte De Jong de overstap van Ajax naar FC Barcelona. De Catalanen betaalden 86 miljoen euro voor de middenvelder, die tweeënhalf jaar later nog steeds een vaste basiskracht is. Er is echter sprake van toenemende kritiek op de Nederlander.

De Jong werd woensdagavond tegen Real Madrid halverwege al gewisseld. Dat werd deels toegeschreven aan het feit dat hij net was hersteld van een blessure, maar intern zou al duidelijk zijn gemaakt dat hij niet langer onaantastbaar is. Met de ontwikkeling van collega-middenvelders is zijn basisplaats op lange termijn zelfs in gevaar.

Transfer

Mogelijk kiest FC Barcelona er deze zomer voor om De Jong te verkopen. Met spelers als Gavi, Nico González en Pedri heeft trainer Xavi Hernández voldoende potentieel rondlopen op het middenveld. Bovendien kan een miljoenentransfer van de oud-Ajacied de club helpen om het financieel op de rit te krijgen én zelfs budget te creëren voor nieuwe spelers, zoals Erling Braut Haaland van Borussia Dortmund.

Manchester City zou een serieuze optie zijn voor De Jong. Manager Pep Guardiola is naar verluidt zeer gecharmeerd van de middenvelder, die vooralsnog geen permissie kreeg om naar Engeland te verhuizen. Dat zou nu anders zijn, zeker omdat De Jong zelf ook voelt dat zijn toekomst in Barcelona ter discussie staat.

Bayern München is eveneens geïnteresseerd in De Jong. Over een nieuw prijskaartje is (nog) niets bekend.

Scoort Frenkie tegen Bilbao? De odd bij bet365 is 8.00!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
661+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie