‘Rollen Memphis en De Jong bij Barcelona volledig omgedraaid’

Foto: ‘Rollen Memphis en De Jong bij Barcelona volledig omgedraaid’

Barcelona nam in de winterstop de selectie eens goed onder de loep. Waar de club eerst eraan dacht om Luuk de Jong te laten vertrekken, moet inmiddels Memphis Depay vrezen voor een dergelijk scenario.

De Jong stelde in de eerste seizoenshelft zwaar teleur, waardoor Xavi het niet langer zag zitten in de Nederlander. Intern spraken de bestuursleden daarom af dat ze gingen proberen om hem in de winterstop kwijt te raken, maar juist op dat moment begon De Jong zijn doelpunten te maken. 

De centrumspits was niet alleen in de competitie trefzeker tegen Real Mallorca en Granada, maar pikte eveneens zijn doelpunt mee in de wedstrijd voor de Supercopa tegen Real Madrid. Zijn prestaties zouden Xavi inmiddels hebben overtuigd dat De Jong de ideale spits is voor de club, waardoor hij voorlopig in het basisteam blijft staan.

Het is slecht nieuws voor Memphis, want de rollen zijn volgens Mundo Deportivo volledig omgedraaid. Barcelona is van mening dat hij zich allerminst aanpast aan het spelsysteem van Xavi, waardoor de club naar verluidt overweegt om na een half seizoen alweer afscheid van hem te nemen. Juventus zou een van de kandidaten zijn.

Kritiek op Frenkie

Ondertussen vindt in Spanje volop kritiek plaats op Frenkie de Jong. De middenvelder presteert sinds zijn komst in Barcelona matig, al lijkt dat grotendeels te komen door de positie die hij bij de club moet vervullen. Het is daarom de vraag of hij de komende jaren bij Barcelona blijft voetballen. Voor Serginio Dest is dat wél al duidelijk: hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

Maakt Luuk de Jong de openingstreffer tegen Athletic Bilbao? Grijp 6.50 keer je inzet bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Luuk de Jong goed genoeg voor dit Barcelona?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
200+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie