‘Droom Ihattaren is nachtmerrie geworden’

Foto: ‘Droom Ihattaren is nachtmerrie geworden’

De situatie van Mohamed Ihattaren is inmiddels wel bekend: op de laatste dag van de transfermarkt vertrok hij van PSV naar Juventus, maar bij Sampdoria (dat hem meteen huurde) ging het helemaal mis met het ‘grootste talent van Nederland’.

Valentijn Driessen schrijft vandaag in zijn column in De Telegraaf: “De laatste zes maanden is hij als kind verdwaald in de grote mensenwereld, met het grote geld, met grote clubs als PSV, Juventus en Sampdoria en speelbal geworden van de mensen om hem heen. Zijn droomtransfer is een nachtmerrie geworden.”

De chef sport van de krant wijst naar het overlijden van de vader van Ihattaren als ‘keerpunt’: “Ihattaren is verantwoordelijk voor z’n eigen leven, maar z’n omgeving met z’n familie en zaakwaarnemer Mino Raiola zijn net zo goed medeverantwoordelijk voor de huidige destructie van zijn voetbalcarrière. Zijn vader zou hem vanuit de Marokkaanse cultuur nooit hebben toegestaan om op de laatste dag van de transferdeadline via de achterdeur, bijna gedwongen, op 19-jarige leeftijd PSV te verlaten. In alles toch zijn thuis. Helemaal niet met de bedenkelijke transferconstructie in het vooruitzicht, die hem na één overnachting als speler van Juventus een versterking voor Sampdoria moest maken. Dan liever Jong PSV.”

Driessen vindt het maar treurig: “Evenzo treurig is het gesteld met de Nederlandse voetbalsamenleving als het niet lukt om het grootste talent van de afgelopen tien jaar te redden van de ondergang door hem aan zijn lot over te laten. Laat Nederland dit gebeuren? Nadat Ronald Koeman hem wist te bewegen voor Oranje te kiezen, wat Ihattaren in zijn eigen Marokkaanse gemeenschap niet in dank werd afgenomen. Om het mild uit te drukken…”

“Laat de KNVB dit toptalent verzuipen?”

Hij haalt keihard uit naar ‘Zeist’: “Waar blijven zij die de polonaise achter hem liepen, die Ihattaren met een shirt van het Nederlands elftal op de foto zetten, die feest vierden toen hij met Oranje onder 17 Europees kampioen werd? Laat de KNVB dit toptalent verzuipen? Zoals voormalig bondscoach Frank de Boer deed. Of zijn evenknie bij Jong Oranje, Erwin van de Looi, die hem volledig links liet liggen. Of directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. Hij, de hoeder van het Nederlandse topvoetbal nam nooit de moeite om eens met het grootste talent te praten toen diens loopbaan in een negatieve spiraal terechtkwam.”

Verdien 2.90 keer je inleg als Sampdoria van Torino wint!

Heeft Driessen gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie