PEC Zwolle haalt uit: “Onverantwoord!”

Foto: PEC Zwolle haalt uit: “Onverantwoord!”

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft besloten dat de Eredivisie-wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II van vrijdagavond in het MAC³PARK stadion ‘gewoon’ doorgang kan vinden, óndanks het feit dat het coronavirus om zich heen grijpt in Zwolle…

Technisch directeur Mike Willems reageert als door een wesp gestoken in gesprek met De Telegraaf: “Zoals de situatie nu is, hebben we net elf spelers om op te stellen. Maar hebben we op de bank alleen maar jeugdspelers en jongens, die normaal gesproken niet op de bank zouden moeten zitten.”

De beleidsbepaler vervolgt zijn klaagzang: “We vinden dat de gezondheid van spelers voorop moet staan. Nu hebben we spelers op de bank die na een wekenlange afwezigheid één keer hebben meegetraind en jongens die net corona hebben gehad. Dat vinden wij onverantwoord. We hebben het hier wel over een gevaarlijk virus, waar je heel voorzichtig mee moet zijn met het oog op mogelijke hartproblemen.”

Géén acute uitbraak

PEC diende een verzoek tot uitstel in bij de KNVB, maar dat werd afgewezen. De bovengenoemde krant schreef daar eerder over: “De bond heeft deze week nog aan de club gecommuniceerd dat er alleen wedstrijden worden uitgesteld, als er minder dan dertien spelers (waaronder een keeper) beschikbaar zijn of als er sprake is van een acute uitbraak. Aan die criteria is in het in geval van PEC Zwolle niet voldaan en daarmee wordt er vrijdagavond gewoon afgetrapt bij PEC Zwolle-Willem II. Onder voorbehoud van nieuwe ontwikkelingen (lees meer positief getesten) op dag van wedstrijd.”

Verdien 2.45 keer je inleg als PEC van NAC wint in de beker!

Onverantwoord?

  • Ja, vind ik ook
  • Nee joh
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie