‘Normaal gesproken was ik al ontslagen’

Foto: ‘Normaal gesproken was ik al ontslagen’

Oefenmeester Peter Bosz kreeg in de afgelopen zomer de touwtjes in handen bij Olympique Lyon, maar sindsdien heeft de Ligue 1-topclub het bijzonder moeilijk. Eigenlijk is het een klein wonder dat de Nederlander nog niet ontslagen is…

Dat vindt hij zelf ook, want in gesprek met de krant Le Progrés zegt hij: “Eerlijk gezegd zou ik normaal gesproken ik op basis van de resultaten zijn ontslagen. We staan dertiende met een club die voor de Champions League wil meedoen. Maar ik denk dat we ook moeten kijken wat er de afgelopen vijf maanden is gebeurd en ik wil graag langer blijven. Ik waardeer het vertrouwen van de directie en voel me goed bij deze club. Maar ik weet dat ik wedstrijden moet winnen.”

Volgens Bosz telt er maar één ding: de stand aan het éínde van het voetbalseizoen… “De positie waar we aan het einde van het seizoen staan, hebben we verdiend.” Hij kreeg in zijn eerste half jaar in het Parc Olympique Lyonnais ook wel te maken met heel veel incidenten… “Ik werk al 43 jaar in het voetbal. Er zijn veel dingen gebeurd, maar we moeten niet naar excuses zoeken.”

Overmars

De trainer onderhoudt nog altijd een amicaal contact met Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax. Tegen HELDEN zei hij onlangs: “Ik denk dat Ajax zijn handen mag dichtknijpen dat Marc Overmars zijn contract heeft verlengd. Het loslaten van het salarisplafond is ook een heel goede zet geweest. In mijn tijd was het maximum een miljoen. Ik heb geen idee wat spelers bij Olympique Lyon verdienen, maar ik denk dat ze op dit moment niet meer verdienen dan bij Ajax.”

Verdien 1.83 keer je inleg als Lyon van Troyes wint!

Wordt hij alsnog ontslagen?

  • Dat denk ik eigenlijk wel
  • Nee joh
114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie