‘Tóch wintertransfer voor Tagliafico’

Foto: ‘Tóch wintertransfer voor Tagliafico’

Tot voor kort was Nicolás Tagliafico nog een vaste basisspeler bij Ajax, maar de laatste tijd kiest oefenmeester Erik ten Hag steeds voor Daley Blind op de linksbackpositie. Het is daarom alleszins mogelijk dat de Argentijn de benen neemt.

En volgens RMC Sport speelt er nu iets tussen de vleugelverdediger en Olympique Marseille. De Franse club, geleid door zijn landgenoot Jorge Sampaoli, zou zelfs al contact opgenomen hebben met directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Het enige probleem: l’OM beschikt niet over de financiën om zijn doelwit te kopen en kan alleen een huurperiode van een half jaartje, al dan niet met (verplichte) optie tot koop, bieden. Het is natuurlijk zeer de vraag of de Amsterdammers dit wel zien zitten.

Ajax kan overstap blokkeren

Journalist Mike Verweij van De Telegraaf zei onlangs nog dat Tagliafico tot het einde van het seizoen in Amsterdam moest blijven: “Dat komt ook door de blessure van Lisandro Martínez. Hij lijkt nu toch de wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV te gaan halen, maar zijn blessure leek toch ernstiger dan verwacht.”

“Andere linksbenige alternatieven hebben ze ook niet”, vervolgde de Ajax-watcher. “Als Blind of Martínez iets overkomt heb je verder niets. Ze willen hem er daarom graag bijhouden. Ongetwijfeld hebben ze de afspraak gemaakt dat hij komende zomer voor heel weinig of helemaal niets weg mag, omdat Tagliafico doodongelukkig is. Dat staat ook wel vast.”

‘Dan hebben we een probleem…’

Oefenmeester Erik ten Hag vertelde in een eerder stadium over de back en David Neres (die naar Shakhtar Donetsk gaat): “We kunnen ze alleen missen als we vervangers aantrekken. Zeker in het geval van Nico, want we hebben maar zeven verdedigers. Dan hoeft er niet zoveel te gebeuren voordat we een probleem hebben.”

Verdien 2.37 keer je inleg als Marseille van Lille wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax hem deze transfer gunnen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie