‘PSV spot met álle logica’

Foto: ‘PSV spot met álle logica’

PSV begon bijzonder goed aan de eerste seizoenshelft van de Eredivisie, maar daarna kwam de klad erin bij de Eindhovenaren. Die staan halverwege het voetbaljaar echter tóch eerste op de ranglijst, met één puntje voorsprong op de nummer twee Ajax.

De Telegraaf analyseert op donderdag: “Dat PSV na achttien duels op de eerste plaats staat in de Eredivisie, druist eigenlijk tegen alle logica in. PSV incasseerde al 24 tegengoals, terwijl niet zelden de club met het minste aantal tegendoelpunten kampioen wordt. De club heeft geen aanvaller die er al tien of meer heeft ingeschoten, beschikt over een fragiele spelersgroep en moet het doen met een keeper die nog met de druk in het absolute topvoetbal moeten leren omgaan.”

Vooral Joël Drommel krijgt het behoorlijk zwaar te verduren: “Een club die een serieuze gooi naar de titel wil doen, moet over een gearriveerde keeper beschikken. Ruimte en tijd om door te groeien naar de top is er niet. Bij PSV zeggen ze dat Joël Drommel nog volop in ontwikkeling is en accepteren ze dat zo’n proces met vallen en opstaan gepaard gaat.”

“Opmerkelijk!”

De voormalige doelverdediger van FC Twente viel echter wel héél vaak… “Dat er zoveel geduld en begrip is voor de keeper is best opmerkelijk. Mede door toedoen van Drommel incasseerde PSV een gigantisch aantal tegentreffers voor een lijstaanvoerder. De meest opzichtige fout was het schot dat hij tegen Willem II door zijn vingers liet glippen en dat de Eindhovenaren een nederlaag bezorgde. Maar ook het zwak verwerken van hoge voorzetten kwam PSV geregeld op tegengoals te staan en leverde bijvoorbeeld tegen sc Heerenveen puntenverlies op…”

Verdien 2.75 keer je inleg als PSV kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Inderdaad bijzonder?

  • Ja, vind ik ook
  • Nee, vind ik niet
372+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie