Verbijstering Verkeersslachtoffers over rentree Vloet

Foto: Verbijstering Verkeersslachtoffers over rentree Vloet

De Vereniging voor Verkeersslachtoffers heeft met verbijstering gereageerd op het nieuws dat Rai Vloet deze week weer is aangesloten bij de groepstraining van Heracles Almelo. De 26-jarige voetballer was in november jongstleden betrokken bij een ongeluk waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam.

Alles wijst erop dat Vloet de bestuurder was, en dat hij alcohol gedronken had. Desondanks traint hij dus weer mee in Almelo, in afwachting van het proces. “Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak. Daarna kan dan op basis van de uitspraak besloten worden over vervolgstappen”, reageert de Vereniging voor Verkeersslachtoffers bij het ANP.

Reacties Gilissen en Vloet

Heracles-directeur Tim Gilissen zei al over de beslissing: “Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig dit is. Het straalt op ons af. Heracles is een club die probeert om mensen te helpen en te ondersteunen. Ik snap dat deze beslissing an sich voor veel mensen een heel moeilijke is, en niet de meest populaire. We hebben een afweging moeten maken. We moesten kijken hoe we hier moreel mee omgingen, maar er zit ook een juridische kant aan. Wij vinden door het zo te doen, dat het daar allemaal in past. Ik snap dat de emoties wisselend kunnen zijn en heb daar begrip voor.”

Vloet zelf gaf aan ‘nog iedere dag aan het ongeluk en aan de nabestaanden te denken’. “Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.”

Wint Heracles bij NEC? Win 2.87 keer je inleg bij bet365!

Eens met de Vereniging?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie