‘Veelzeggende United-actie met Van de Beek’

Foto: ‘Veelzeggende United-actie met Van de Beek’

Donny van de Beek zit in een uitzichtloze situatie bij Manchester United. Mogelijk komt daar echter snel verandering in, want volgens The Telegraph wil Newcastle United werk van hem maken.

De Oranje-international stapte in de zomer van 2020 met veel ambities over naar zijn huidige werkgever, maar het blijkt geen gelukkig huwelijk te zijn. Van de Beek wist nog altijd niet zijn niveau te halen en moet daarom voornamelijk op de reservebank plaatsnemen. Hoewel hij aan Manchester United al liet weten dat hij wil vertrekken, is de club niet happig op een transfer.

Manchester United realiseert zich als geen ander dat het gedurende het komende half jaar veel spelers nodig heeft, onder meer vanwege het coronavirus dat nog altijd rondgaat. De Engelse topclub liet Van de Beek daarom weten dat een vertrek onbespreekbaar is. Anderzijds heeft de club niets aan een ongelukkige Van de Beek, waardoor een verhuur mogelijk wel tot de mogelijkheden behoort.

Daar hoopt Newcastle United op in te springen. Een Saoedisch consortium nam de club aan het einde van 2021 over en wil een hoop geld investeren. Van de Beek lijkt een van de targets te zijn. De vereniging hoopt hem voor een half seizoen te huren om daarna in de zomer verder te zien wat de mogelijkheden zijn.

UPDATE 13/1

Manchester United is Donny van de Beek liever kwijt dan rijk. De Engelsen zouden hem namelijk niet alleen aangeboden hebben bij Newcastle United, maar ook bij Borussia Dortmund. Dat meldt The Manchester Evening News. Nu is het afwachten of de Duitsers hem over willen gaan nemen.

Eerder zei trainer Ralf Rangnick al over de man uit Nijkerkerveen: “Hij moet gewoon hard werken. Ik heb hem tot nu toe leren kennen als iemand met een geweldige mentaliteit, hij werkt keihard tijdens iedere training. Hij is echt een enorme teamspeler en er komen absoluut wedstrijden waarin hij zijn kansen zal krijgen.”

Wint Newcastle United van Watford? Pak 2 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Dortmund een goede club zijn voor Donny?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie