‘Drama voor Memphis én Frenkie bij Barça’

Foto: ‘Drama voor Memphis én Frenkie bij Barça’

Gisteren verloor FC Barcelona na verlenging met 2-3 van rivaal Real Madrid in de Spaanse beker. Volgens journalist Suleyman Özturk van Voetbal International ‘was hét grote nieuws van de wedstrijd wel dat Luuk de Jong nu Memphis Depay voorbij is als basisspeler.

“Als ik dat in november tegen je had gezegd was ik ontslagen. Trainer Xavi zei na afloop ook: ‘Hoe kun je Luuk nu wisselen als je naar zijn huidige prestaties kijkt? Elke hoge bal is gevaarlijk’. Ik zou als ik Memphis was me zorgen gaan maken, die gaat de komende weken op de bank beginnen.”

‘Ook Frenkie valt buiten basiself’

En Memphis is niet de enige die zich zorgen moet maken; Frenkie de Jong werd gisteren al in de rust gewisseld voor de na blessureleed teruggekeerde Pedri. “Is hij nu dan ook zijn basisplaats kwijt?”, vraagt Özturk zich hardop af.

“Dat is ook niet zo gek, als ze 4-3-3 spelen met Busquets. (…) Ik heb op de Afrika Cup wel veertig spelers gezien die op de huidige positie van De Jong (veel diepgaan, red.) beter zouden functioneren dan hij. Hij is nu een soort bliksemafleider, een vogelverschrikker, in deze speelwijze. Dan gaat er toch iets fout. Maar wie moet je het kwalijk nemen? Xavi, of Frenkie zelf?”

Wint Barcelona de Europa League? Pak 9 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Frenkie gaat spoedig op de bank belanden

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
820+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie