Schreuder overtuigde Messi: “Toen kregen we hem mee”

Foto: Schreuder overtuigde Messi: “Toen kregen we hem mee”

Alfred Schreuder is sinds een aantal weken hoofdtrainer van Club Brugge, maar denkt nog wel eens terug aan zijn periode bij Barcelona. In een interview met Voetbal International gaat hij in op het samenwerken met Lionel Messi.

Toen Ronald Koeman en Schreuder in de zomer van 2020 bij Barcelona kwamen, was de kans groot dat de Argentijn zou vertrekken. Messi had het niet meer goed naar zijn zin in Spanje en zou de eerste contacten al hebben gelegd met Paris Saint-Germain. Uiteindelijk lukte het Koeman en Schreuder alsnog om hem te overtuigen van een langer verblijf.

De huidige oefenmeester van Club Brugge kan zich de situatie nog goed herinneren. Niet alleen Koeman speelde een belangrijke rol in het behoud van Messi, ook Schreuder had daarin zijn bijdrage. “Lionel Messi wilde in eerste instantie niet. Maar Ronald zei: ‘Zodra hij het plezier terugkrijgt, komt het vanzelf.’ Daar lag mijn rol”, legt Schreuder uit.

“We trainden goed en op een manier die spelers gewoon leuk vinden. Ook Messi. Intussen zag hij dat we aan het werk waren met al die grote talenten. Pedri, Gavi, noem ze maar op. Toen kregen we hem mee. Messi speelde weer met plezier en zag de potentie van die jonge gasten. Hij gaf steeds het voorbeeld.”

Vertrek Messi

De twee Nederlanders slaagden erin om de Copa del Rey te winnen, maar moesten het kampioenschap afstaan aan Atlético Madrid. Afgelopen zomer konden ze eveneens niet voorkomen dat Messi alsnog bij Barcelona vertrok en een contract ondertekende in Frankrijk. Na een reeks teleurstellende resultaten moesten de trainers eind vorig jaar het veld ruimen.

Maakt Messi dit seizoen de meeste doelpunten in Ligue 1? Profiteer van een odd van 9.00!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zijn Koeman en Schreuder bij Barcelona terecht ontslagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie