TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, Feyenoord wil ‘nieuwe Robben’

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-leegloop, Feyenoord wil ‘nieuwe Robben’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Lisandro Martínez verruilt Ajax mogelijk voor FC Barcelona. De nieuwste geluiden zijn dat Barça afgelopen zomer al een huuraanbieding met optie tot koop (vanwege de financiële malaise in Camp Nou) neerlegde bij Ajax, maar dat de Amsterdammers die constructie gelijk van tafel veegden. Ook al wilde Martínez zelf wel graag naar Barça. En volgens Tuttosport willen zowel Martínez zelf als Barça deze winter, of anders na dit seizoen, nog altijd graag een samenwerking aangaan samen. Het Argentijnse TyC Sports verwacht dat het uiteindelijk komende zomer zal moeten gaan gebeuren, omdat Ajax hem zo middenin de spannende titelrace niet wil laten gaan.

Alles wijst erop dat Naoufal Bannis Feyenoord deze maand nog gaat verlaten. NAC Breda wil hem namelijk tot het einde van het seizoen huren. De medische keuring zou vandaag/morgen al plaatsvinden. De negentienjarige Bannis moet in De Kuip onder meer Bryan Linssen en Cyriel Dessers voor zich dulden. Zijn contract loopt nog tot na komend seizoen door, dit seizoen speelde de Marokkaan pas veertien minuten mee in de Eredivisie.

Mohamed Ihattaren keert terug in de Nederlandse Eredivisie, bij FC Utrecht. De Domstedelingen voeren ‘vergevorderde gesprekken’ met Juventus over een huurperiode van anderhalf jaar, zo weet het Algemeen Dagblad. Ihattaren verruilde PSV afgelopen zomer voor Juventus, dat hem meteen doorverhuurde aan Sampdoria. In Italië raakte de negentienjarige middenvelder het plezier echter kwijt.

Ajax zal waarschijnlijk geen transfersom overhouden aan Zakaria Labyad. Volgens Ajax Showtime is de kans groot dat de middenvelder annex aanvaller komende zomer transfervrij vertrekt. Labyad heeft een aflopend contract bij Ajax. Deze maand kan de club dus nog aan hem verdienen, maar het genoemde medium schrijft dat de kans op een tussentijds vertrek ‘klein’ lijkt. Dat zou dus betekenen dat hij na dit seizoen gratis de deur uit zal wandelen.

Feyenoord hoopt zich deze winter te versterken met een nieuwe vleugelaanvaller. De Rotterdamse club hoopt de twintigjarige Patrik Walemark toe te voegen aan de selectie, zo weet 1908.nl. Op dit moment speelt Walemark nog voor BK Häcken, maar een vertrek bij de Zweedse club lijkt aanstaande. Volgens Aftonbladet heeft de club uit de Allsvenskan reeds een bod van tweeënhalf miljoen euro afgeslagen op de getalenteerde vleugelaanvaller, die in Zweden veel met Arjen Robben wordt vergeleken qua speelstijl (vanaf rechts naar binnen snijden en met links binnen schieten).

Buitenland:

Nathan Aké is erg gewild. Zo zou Aké bij AC Milan nu bovenaan het lijstje staan als het gaat om de opvolging van Simon Kjaer. De Deense routinier ligt er de rest van het seizoen uit door een zware knieblessure en daarom wil de Rossoneri in januari nog toeslaan bij Manchester City voor Aké. Volgens Marca wacht daarmee een burenruzie omdat ook stadsgenoot Inter Milan interesse zou hebben in Aké.

Memphis Depay is eigenlijk een beetje overbodig geworden bij FC Barcelona, door de herrijzenis van Luuk de Jong en de komst van tweede-elftalspeler Ferran Jutglà. En speelt hij wel, dan is het allemaal nét wat minder. Een snelle transfer zou uitkomst kunnen bieden. Naar verluidt boden de Catalanen de Oranje-smaakmaker al eerder aan bij Juventus, als ruilmiddel voor Álvaro Morata. Toen bedankte De Oude Dame vriendelijk, maar nu zou de werkgever van Matthijs de Ligt (en Mohamed Ihattaren) tóch geïnteresseerd zijn in een samenwerking.

Verdien 4.33 keer je inleg als Juventus van Inter wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Juventus een goede stap voor Memphis zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:38
91+
Bizar: Romário (58) maakt zich op voor comeback in profvoetbal
23:13
19+
Maatsen helpt Dortmund naar plekje in halve finale Champions League
23:00
41+
PSG knokt zich tegen ingestort Barça naar halve finale Champions League
22:30
96+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
22:24
100+
Ajax ten koste van Feyenoord naar bekerfinale vrouwen
21:52
110+
Onbegrip na domme actie van Barça-sukkel: ‘Schaam je diep’
21:40
239+
NEC is klaar voor bekerfinale: ‘We gaan Nijmegen helemaal gek maken’
21:15
378+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
20:40
101+
‘Sancho denkt aan United-terugkeer’
20:25
50+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
233+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
323+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
337+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
739+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
157+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
178+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
274+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
200+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
129+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie