‘Gemeen spelletje met Ronald Koeman’

Foto: ‘Gemeen spelletje met Ronald Koeman’

Een paar maanden geleden besloot FC Barcelona om zijn coach Ronald Koeman op straat te zetten, en de Catalanen wezen Xavi Hernández aan als de vervanger van de Zaandammer. Maar zijn ze wel opgeschoten met deze trainerswissel? Onze huisanalist Aad de Mos denkt van niet…

In de podcast Twee Viertje met Aad, een samenwerking tussen SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com, reageert De Mos: “In ieder geval niet zoveel. Ik vind wel dat er een ander soort voetbal gespeeld wordt maar ik vind hem wat ongelukkig met zijn wissels.”


De Hagenaar wijst naar het duel tussen Barça en Granada (1-1): “Het stond vrij goed met Luuk de Jong in de spits, dan komt er op een bepaald moment een wissel. Dat was niet bevorderlijk voor het spel van Barcelona en blijkbaar ook niet voor het resultaat van Barcelona want het was onnodig om die 1-0 voorsprong nog weg te geven. Daar zat wel de hand van de trainer tussen vond ik en die was niet gelukkig op dat moment.”

Koeman ontslagen voor de bühne

De Mos heeft wel een mening over het ontslag van Koeman: “Het heeft te maken met: hoe kan ik een club op het beste moment in een bepaald daglicht zetten om de eigen positie te handhaven? Daar speelt Laporta (voorzitter, red.) natuurlijk een rol in. Xavi is een speler uit een jongere generatie dan Koeman, Xavi was nog volop in de herinnering bij de supporters. Die wilden ze al lang hebben, een jongen uit de jeugdopleiding van Barcelona en vandaar dat Laporta alle kaarten heeft gezet op Xavi.”


Barça heeft zijn financiën niet op orde (de club kampt met meer dan één miljard euro aan schulden), maar desondanks legde de club onlangs 55 miljoen euro neer voor Ferran Torres (Manchester City). Dat kán toch niet? “Het is tegen alle Fair Play-regels die er zijn. Blijkbaar wordt daar niet tegen opgetreden vanuit de Liga, er wordt niet opgetreden vanuit UEFA dus ze gaan gewoon door met dit waanzinnige beleid. De nieuwe voorzitter zal er de zure vruchten van plukken. Het is niet te verantwoorden maar blijkbaar lukt het op de ene of andere manier als er successen komen. Ook de salariseisen van Dembélé (43 miljoen euro bruto per jaar, red.) zijn waanzinnig.”

Chelsea, Manchester City en Newcastle United

Oóit komt de Primera División-grootmacht zichzelf tegen, dat lijkt wel vast te staan. Het is ook de verwachting van De Mos: “Ze willen aanhaken en bijblijven maar dat is onmogelijk omdat ze worden ingehaald door de sjeiks en anderen die het Europese topvoetbal in handen willen krijgen. Dat is een hele trieste zaak voor zo’n mooie club die zo’n geweldige jeugdopleiding had. Tegen Chelsea, Manchester City en dadelijk het nieuwe Newcastle United kun je nooit de slag meer winnen.”


Althans, volgens de oud-trainer (Ajax, PSV, KV Mechelen) kán dat wel, maar alleen op één bepaalde manier… “Dat kun je alleen doen als je een visie hebt zoals een ouderwetse club als Bayern München. Met Rummenigge, Hoeness, Beckenbauer niet te vergeten. Dan heb je mensen die het klappen van de zweep kennen en ook Ajax is daar een goed voorbeeld van met Overmars en Van der Sar. Als je zelf uit het topvoetbal komt weet je waarschijnlijk ook wat meer dan Laporta.”

Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en adviezen geven over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De tweede aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Verdien 2 keer je inleg als Barça van Napoli wint (in de Europa League)!

Is Barça wat opgeschoten met Xavi?

  • Ik vind van wel
  • Ik vind van niet
1057+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:14
2+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
32+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
8+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
97+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
20+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
38+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
159+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
296+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
221+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
116+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
32+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
179+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
173+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
133+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
130+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
88+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
1031+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2379+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie