Hofland klapt uit school: ‘Fortuna heeft mij diep gekwetst’

Foto: Hofland klapt uit school: ‘Fortuna heeft mij diep gekwetst’

Fortuna Sittard strijdt dit seizoen weer tegen degradatie, net als in het laatste jaar onder Kevin Hofland. Laatstgenoemde moest toen het veld ruimen, en dat zit hem nog altijd erg dwars. In het najaar van 2020 werd Hofland vervangen door Sjors Ultee, de manier waarop steekt.

“Ik was emotioneel kapot van mijn ontslag bij Fortuna”, opent Hofland deze week in de Voetbal International. “Ik bleef daarna maar malen. De tranen liepen over mijn wangen, als ik er met mijn vrouw over sprak. Ik ben opgegroeid bij Fortuna. Kreeg later de kans om er trainer te worden. Daarvoor zal ik de club altijd super dankbaar blijven. Maar hoe ze me later hebben behandeld, heeft me diep gekwetst.”

Conflict over selectiebeleid

Later kwam naar buiten dat Hofland onder meer salarissen en trainingskampen uit eigen zak financierde. “Ik had niks. Nog geen trainerskamer, alleen een donker hokje. Van mijn eigen geld heb ik een kantoor ingericht. Een videoanalyse-systeem heb ik ook zelf aangeschaft. Als de resultaten de reden voor mijn ontslag waren geweest, dan had ik het nog kunnen begrijpen. Wat mij de kop heeft gekost, is dat ik een speler niet opstelde die volgens de leiding wel moest spelen.” Hij doelt daarmee op Samuel Moutoussamy, die op de winterse deadline day op huurbasis werd opgepikt bij Nantes.

“De meningen over hem waren verdeeld. Hij moest sowieso nog wennen, aan alles. Maar hij trainde niet goed en hard genoeg. Liep maar wat te lanterfanten. Maar ik kreeg te horen dat hij moest spelen. Dat wilde ik niet. Ik wist dat ik mijn hoofd op het hakblok legde, zeker omdat ik eerder ook Tesfaldet Tekie al een paar keer tegen hun zin niet had opgesteld. Maar principes wogen zwaarder voor mij. Ik liet hem een paar keer invallen, ging ook niet geweldig. Nadat we thuis tegen PEC Zwolle in de laatste minuut een penalty hadden weggegeven en zo gelijkspeelden, werd ik ontslagen. Dat conflict om de opstelling was de reden, heel zeker.”

‘Hij zei elke dag netjes kip te eten. Bij de KFC, bleek later’

Wat Hofland ook irriteerde was dat er zelfs voor een fatsoenlijk voedingspatroon voor de spelers geen geld was in Sittard. “Eén jongen kwam na zijn komst opeens vijf kilo aan. Hij at thuis elke dag braaf kip, zei hij. Bij KFC, bleek. Spelers werden uit B- en C-landen gehaald, met beloftes die niet altijd werden nagekomen. Randvoorwaarden werden genegeerd. Dan wordt het moeilijk de discipline in de groep te houden. Spelers kwamen te laat, versliepen zich herhaaldelijk, wilden niet in zichzelf investeren.”

Onder Ultee eindigde Fortuna vorig jaar nog razendknap als nummer elf in de Eredivisie. Dat de prestaties drastisch verbeterden destijds, verraste Hofland echter niet. “Zo ging het elk seizoen. Maar ik vind niet dat de ploeg zich heeft ontwikkeld. De spelers die er in mijn tijd ook zaten, maken nog steeds dezelfde fouten. Zelf heb ik heus niet alles goed gedaan. In het begin was ik te impulsief, ik heb genoeg dingen gedaan die ik nu anders zou aanpakken. Trainer-zijn is een ervaringsvak. Ik heb in een paar jaar ontzettend veel bijgeleerd.”

Degradeert Fortuna dit seizoen uit de Eredivisie? Pak 1.90x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Fortuna heeft er goed aan gedaan om Hofland destijds te ontslaan

  • Eens
  • Oneens
57+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:25
1+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
54+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
84+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
104+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
231+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
113+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
129+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
187+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
120+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
92+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
233+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
117+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
96+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
47+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
126+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
167+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
76+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
93+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
150+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie